3D spausdintuvus pakeis mikrobiologija? Drabužiai iš neįtikėtinų medžiagų (Video)  (0)

3D spausdintuvai leidžia sukurti daiktus iš neįprastų jiems medžiagų, o ir idėja kurti drabužius iš neįprastų medžiagų nėra nauja. Panašią mintį keli australai nusprendė įgyvendinti praktiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkas Gary Cassas ir menininkė Donna Franklin sukūrė suknelę, kuri padaryti iš visiems gerai žinomo putojančio gėrimo – alaus. Išoriškai suknelė nesiskiria nuo kitų, tačiau tuo įdomesnis faktas, kad ji padaryta iš medžiagos, gautos alaus fermentavimo proceso metu.

Taip pat naudotos bakterijos „Аcetobacter xylinum“, kurios gana plačiai paplitusios gamtoje, tačiau žmonėms nekelia jokio pavojaus, o alų sugeba paversti tvirta medžiaga.

Gary Cassas ir Donna Franklin bendradarbiauti pradėjo dar 2012 m. Tuomet jie naudojo panašią technologiją, kad sukurtų gana ekstravagantišką suknelę iš vyno.

Tiesa, išsausėjusi ji prarasdavo elastingumą ir visuomet prilipdavo prie odos, be to, ji skleidė gana stiprų vyno aromatą.

Iš alaus padaryta suknelė nekvepia, o savo chemine sudėtimi labai primena medvilnę bei „elgiasi“ labai panašiai. Naują drabužį kūrėjai ketina pristatyti Milano parodoje „Expo Milano 2015“.

Kūrėjai mano, kad ateityje naujoji medžiaga gali tapti alternatyva medvilnei, kurios gavimo procesas siejamas su intensyvia žemdirbyste, dažnai numatančia neracionalų išteklių ir daugybės chemikalų naudojimą. Tuomet bus galima pasirinkti, vakarėliui apsirengti puošnią Bombardier, o galbūt kokteilinę Budweiser suknelę…

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai (0)