Du nesuderinami dalykai: slaptos Rusijos operacijos Ukrainoje ir socialiniai tinklai (Foto)  (4)

OSINT tyrimo, kurio metu remiamasi atvirų šaltinių liudijimais, metu rastos fotografijos, kuriose užfiksuotas rusiškos karinės technikos, o tiksliau zenitinių raketų kompleksų „Buk“, judėjimas iš Rusijos į Ukrainą. Vienu iš prorusiškų teroristų naudotų kompleksų „Buk“ 2014 m. buvo numuštas ir Malaizijos oro linijų laineris „Boeing 777“, skridęs virš Rytų Ukrainos, praneša naujienų svetainė censor.net.ua.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Buk“ kompleksų gabenimu užsiėmė 147-asis Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo automobilių batalionas. Nuotraukose užfiksuoti automobiliai, vežę raketų kompleksus, jų numeriai, užmaskuota karinė technika karių poilsio valandomis ir kelio ženklai, kurie rodo, kuria kryptimi buvo judama. Fotografijos buvo atrastos Rusijos kario Dmitrijaus Zubovo, tarnaujančio minėtame automobilių batalione, socialinio tinklo „Vkontakte“ paskyroje.

Malaizijos oro linijų lėktuvas „Boeing“, skrisdamas reisu iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, sudužo 2014 metų liepos 17-ąją netoli Donecko. Visi 298 lėktuve buvę žmonės žuvo. Ekspertai, tiriantys katastrofos priežastys, mano, kad lėktuvas buvo numuštas „Buk“ sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(29)
(8)
(21)

Komentarai (4)