Microsoft paviešino ilgai lauktą informaciją apie HoloLens (Video)  (0)

Konferencijos BUILD 2015 metu kompanija Microsoft pademonstravo savo virtualios realybės akinius ir holografinį kompiuterį HoloLens. Iki šiol nebuvo žinoma, kas šio įrenginio viduje, kokie jo komponentai ir veikimo principas, tačiau kūrėjai nusprendė šią paslaptį atskleisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skirtingai nuo daugybės kitų virtualios realybės akinių, HoloLens naudojamos permatomos linzės, kaip ir Google Glass. Taip pat naudojami erdvinio skambėjimo ir vaizdų fiksavimo davikliai, kurie skirti darbui su supančia realia aplinka; integruota kamera, kuri įrašo vaizdą ir garsą. Įrenginio viduje įmontuota daugybė sensorių, tuo tarpu mikrofonas gauna balso komandas; yra vaizdo gylio daviklių, akselerometras, giroskopas, magnetometras ir galvos judesių sekimo kamera.

Aparatinė įranga naudoja CPU ir GPU, kaip ir įprastuose kompiuteriuose, taip pat holografinį procesorių (HPU), fiksuojantį vartotojų gestus, sudarantį aplinkos žemėlapį ir t.t. Minėtas HPU sukurtas specialiai HoloLens.

Detalesne informacija Microsoft atstovai nesutiko dalintis, apie veikimo principą taip pat kol kas nieko nežinoma. HoloLens pasirodymo rinkoje datą ir kainą kūrėjai pažadėjo paviešinti vėliau.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(32)
(3)
(29)

Komentarai (0)