Ką atneš naujoji „Facebook" paslauga?  (0)

Didžiausio pasaulyje socialinio tinklo „Facebook" struktūroje po ilgų derybų su pagrindinėmis žiniasklaidos bendrovėmis pagaliau pasirodė jau ilgą laiką aptarinėta paslauga „Instant Articles". Ar tai keis internetinę žiniasklaidą ir Lietuvoje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinių tinklų ekspertas Aidis Dalikas „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ tikino, kad naujoji paslauga vartotojui garantuoja sklandesnį naršymą internete:

„Instant Articles" bus tokia tinklo „Facebook" paslauga, kuri, viena vertus, palengvins vartotojui paiešką, nes, kaip teigiama, tai bus straipsniai, kurie bus talpinami nebe, tarkim, nytimes.com , bet jie iš dalies bus pačiame „Facebook". Tokią nuorodą paspaudus, vartotojui jau nebereikės išeiti iš „Facebook", nebeatsidarys nauja programa, kuri „užkrauna“ tą straipsnį, bet iš karto viskas atsiras „Facebook" viduje.

Čia kalbama apie mobiliuosius įrenginius. Video ir nuotraukos bus „užkrautos“, bus interaktyvūs žemėlapiai ir daug kitų dalykų, vartotojui garantuojančių sklandesnį naršymą. Antra vertus, „Facebook" suteiks daugiau įrankių, kaip tą straipsnį padaryti patrauklesnį.

Mano manymu, tai daroma todėl, kad „Facebook" nori lankytojus kiek įmanoma ilgiau išlaikyti savo platformoje ir drauge „pririšti“ informacijos kūrėjus, kad jie kurtų specialiai „Facebook" platformai“, - sakė A. Dalikas.

Interneto žiniasklaidos asociacijos vadovė Aistė Žilinskienė nemano, kad tokia paslauga galėtų pakenkti lietuviškai internetinei žiniasklaidai:

„Tai natūrali reakcija į pokyčius rinkoje. Jeigu didelė dalis auditorijos daug laiko praleidžia socialiniuose tinkluose, natūralu, kad žiniasklaida irgi juda ten, kur yra auditorija, jeigu nori, kad jos produktas būtų vartojamas. Jau ir dabar visi didieji kanalai turi savo profilius socialiniuose tinkluose, dalinasi savo informacija. Ir čia ateina nemaža dalis skaitytojų. „Facebook" pasiūlė variantą, kuris yra abipusiai naudingas“, - teigė A. Žilinskienė.

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama kiekvieną darbo dieną 17.05 val.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(3)
(1)
(2)

Komentarai (0)