Tvarka Rusijos kariuomenėje šokiruoja: vado sumuštas šauktinis sušaudė tarnybos draugus  (52)

Rusijos šauktinis Pavelas Bachtinas nušovė savo tarnybos draugus. Šį išpuolį jis įvykdė bazėje, esančioje Kostromos srityje (Rusija). Šūvius į tarnybos draugus jis paleido po to, kai jį patį sumušė jo vadas, skelbia TV kanalo „Life News“ portalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai, kad iš tarnaujančiųjų nuolat tyčiojamasi TV kanalui papasakojo čia tarnaujantys kariai.

Vienas iš incidentų įvyko prieš pat tragediją. Padalinio vadas Andrejus Vorončychinas, tikrindamas budinčiųjų ekipiruotę pastebėjo, kad P.Bachtino neperšaunamojoje liemenėje trūksta viršutinės dalies. Tuomet sudavė jam šešis smūgius į krūtinę.

Po budėjimo P.Bachtinas nepridavė savo ginklo, o nuėjo į vieną iš patalpų, kurioje ilsėjosi A.Vorončychinas ir kiti kariai.

P.Bachtinas pirmiausiai nušovė į A.Vorončychiną. Per išpuolį nušauti ir du kiti kariai. Pats P.Bachtinas, įvykdęs išpuolį, nusišovė. Ligoninėje numirė ir sužeistas jaunesnysis seržantas Denysas Ivanovas.

TV kanalas „Life News“ paneša, kad P.Bachtinas A.Vorončycho antipatiją užsitarnavo nuo pat pradžių. Devynis mėnesius kareivis tarnavo antrame batalione, kuris ir išsiskyrė tuo, kad ten buvo tyčiojamasi iš kareivių. Būtent dėl to, TV kanalo duomenimis, P.Bachtinas padavė prašymą jį perkelti į trečiąjį batalioną pagal sutartį.

Desantininkų taryba anksčiau buvo išaiškinusi, kad jeigu kareivis rengiasi tarnauti pagal sutartį, reiškia, jog asmeninių problemų jis neturėjo. Dėl išpuolio Rusijos tyrimų komitetas pradėjo baudžiamąją bylą prieš Rusijos šauktinį (pagal baudžiamojo kodekso str. dėl dviejų ar daugiau žmonių nužudymo).

Paskelbta pirminė versija, kodėl įvykdytas išpuolis, buvo ta, kad tai šauktinis padarė vedinas asmeninių priežasčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(33)
(9)
(24)

Komentarai (52)