Rusija įrengė jau antrą milžinišką karinę karinę bazę Arktyje  (3)

Rusija baigė statyti dar vieną karinę bazę Arktyje, kurioje, vyriausybės duomenimis, pusantrų metų autonomiškai gali gyventi 150 kareivių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Gynybos ministerijos, kompleksas Aleksandro Žemės saloje Prano Juozapo salyne baigtas 97 proc. „Arkties dobilo lapu“ pavadinta karinė bazė nudažyta Rusijos vėliavos spalvomis - raudona, balta ir mėlyna.

Jos dydis - 14 000 kvadratinių metrų, praneša agentūra AFP.

Rusija šiuo metu plečia savo karinį buvimą Arktyje. Atnaujintoje Rusijos karinėje doktrinoje šis regionas įvardytas prioritetu. To priežastis - gausūs gamtiniai ištekliai ir strateginė pozicija. Panašią karinę bazę Rusija jau turi piečiau esančioje Kotelno saloje.

Rugpjūtį Maskva rašte Jungtinėms Tautoms (JT) patvirtino savo pretenzijas į išteklių turtingą regioną aplink Šiaurės ašigalį.

Rusija reikalauja išimtinių teisių į 1,2 mln. kvadratinių kilometrų dydžio teritoriją Arktyje. Teritorija, į kurią Rusija reiškia pretenzijas, apima ir Šiaurės ašigalį.

Maskvos duomenimis, čia galima išgauti 4,9 mlrd. tonų iškastinio kuro.

Dėl spėjamų naftos ir dujų atsargų teritorines pretenzijas į nuošalų regioną reiškia ir kitos keturios regiono valstybės - JAV, Danija, Norvegija bei Kanada.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(23)
(0)
(23)

Komentarai (3)