„Force Touch“ tipo ekranai: kol tą darė „Huawei“ - niekam nerūpėjo, o kai padarė „Apple“ - tapo būtinybe  (2)

Pagrindine „iPhone 6S“ ir „iPhone 6S Plus“ įrenginių ypatybe tapo reaguojantis į paspaudimų stiprumą ekranas, kuris leidžia greitai pasiekti įvairias funkcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikėtų pažymėti, kad visai ne „Apple“ buvo pirmoji, kuri panaudojo šią technologiją. Pirmoji rinkoje tai padarė kinų kompanija „Huawei“ su savo „Mate S“ flagmanu. „Apple“ ir „Huawei“ flagmanų ekranai turi sluoksnį su jėgos jutikliais, kurie ir atsako už ekrano paspaudimo stiprumo atpažinimą. Tokiu būdu „iPhone 6S“ naudotojas stipriai paspausdamas ant skaitmeninės programėlės ikonėlės gali gauti prieigą prie jos kontekstinio meniu, o „Mate S“ galima naudoti kaip elektronines svarstykles. Ir tai dar toli gražu ne visi šios technologijos panaudojimo variantai.

Remiantis tyrimų bendrovės „IHS“ duomenimis, kitais metais 25% visų naujų išmaniųjų telefonų bus aprūpinti ekranais, reaguojančiais į paspaudimų jėgą. „IHS“ teigimu „Force Touch“ modulių tiekimai išaugs 371%, iki 461 mln. vienetų. Specialistų teigimu, ši technologija bus pritaikyta tiek naujuose flagmanuose, tiek vidutinės klasės įrenginiuose.  

Be to „In-Cell“ ir „On-Cell“ technologijos ekranų gamybos apimtys bėgant metams dar labiau išsaugs. Pasak „IHS“ bendrovės jutiklinių ekranų ir vartotojo sąsajos srities tyrimų direktoriaus Calvin Hsieh,  tokių skydelių tiekimai pasieks 40% visų mobiliųjų įrenginių ekranų rinkoje, o iki 2018 metų išaugs iki 50%.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(25)
(4)
(21)

Komentarai (2)