JAV praneša: Šiaurės Korėjos palydovas blaškosi orbitoje be „gyvybės“ ženklų (Video)  (6)

Šiaurės Korėjos tolimojo nuotolio raketa-nešėja, paleista vasario 7 d., akylai stebima visų pasaulio žvalgybų. Nes baiminamasi, kad šios raketos startas galėjo turėti ne tik mokslinių, bet ir karinių tikslų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-02-10 JAV praneša: Šiaurės Korėjos palydovas blaškosi orbitoje be „gyvybės“ ženklų (Video)  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TV kanalas CBS, remdamasis JAV žvalgyba, pranešė, kad korėjiečių raketos į orbitą iškeltas palydovas blaškosi, neperduoda signalų. 

Iškeltas į kosminę erdvę aparatas sveria apie 100 kg. Nestabilia orbita jis skrieja apie 480 km nuo Žemės paviršiaus, juda iš šiaurės į pietus.

Pchenjanas po raketos-nešėjos starto pareiškė, kad palydovo tikslas – sekti besikeičiančias oro sąlygas, žvalgyti naudingas iškasenas, miškų masyvus. Kitaip tariant, jo teikiama informacija turėtų būti naudinga žemės ūkiui.

Tačiau užsienio šalių žvalgybos manė kiek kitaip. Baimintasi, kad šis raketos paleidimas – grėsmė taikai pasaulyje. Ypač turint omeny, kad prieš mėnesį Šiaurės Korėja susprogdino branduolinį užtaisą.

Ankstesnė misija nebuvo sėkminga?

Beje, ankstesnio Šiaurės Korėjos kosminio palydovo misija taip pat nebuvo sėkminga. Amerikiečių teigimu, jis taip pat „tylėjo“. Tačiau korėjiečiai teigia, kad palydovas transliavo dainas apie Šiaurės Korėjos įkūrėją Kim Ir Seną ir jo sūnų Kim Čen Irą.

Šiaurės Korėjos vasario 7 d. paleista didelio nuotolio raketa  „Kwangmyongsong-4“ (Ryški žvaigždė 4) sulaukė daugelio šalių ir JT pasmerkimo. 

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sekmadienį pasmerkė Šiaurės Korėjos įvykdytą didelio nuotolio raketos paleidimą, sakydamas, kad tas žingsnis įžūliai pažeidžia penkias Jungtinių Tautų rezoliucijas, ir reikalaudamas, kad Pchenjanas laikytųsi tarptautinių įstatymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(4)
(16)

Komentarai (6)