Kaip žaidimas „World of Tanks“ baltarusiui sukrovė milijardinį turtą  (3)

Agentūros „Bloomberg“ duomenimis, kompanija „Wargaming.net“ savo įkūrėją 39 metų baltarusį Viktorą Kislyjų padarė 1 mlrd. dolerių savininku, rašo Alexanderis Sazonovas svetainėje „BloombergBusiness“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V.Kislyjus atsisakė komentuoti šį savo pasiekimą, pasakydamas tik tiek, kad gyvena „labai kukliai“ ir niekada nemėgino tiksliai įvertinti savo turto, teigia žurnalistas.

Žaidimas „World of Tanks“ – pagrindinis kompanijos produktas – „sukūrė savąją subkultūrą, ir tai svarbiausia“, įsitikinęs Maskvoje įsikūrusios Rusijos interneto kompanijos „Mail.Ru. Group“ žaidimų padalinio vadovas, žaidimo „Armored Warfare: Project Armata“, pavadinto moderniausio šiuolaikinio rusų tanko „Armata“ garbei ir konkuruojančio su baltarusio žaidimais, kūrėjas Olegas Špilevskis.

„Wargaming – vienas iš sėkmingiausių nemokamų internetinių žaidimų, nešančių pelną per vadinamąsias premijines paskyras (angl. Premium Accounts), kurios žaidėjams duoda galimybę uždirbti daugiau balų ir greičiau pereiti sudėtingėjančius žaidimo lygius, – sakoma straipsnyje. – Kompanijoje 4 tūkst. darbuotojų, gyvenančių 4 šalyse, ir 2015 metais jos pajamos, kaip rodo „Bloomberg“ surinkti duomenys ir analitikų vertinimai, sudarė 590 mln. dolerių.“

„Žaidime „World of Tanks“ dalyvauja 400 tikrų XX amžiaus tankų modelių, nuo vokiškų „Panther“ ir sovietinių „T-34“ iki amerikietiškų „Sherman“ ir britiškų „Cromwell“, – praneša A.Sazonovas. – 2010 metais pasirodžiusi žaidimo versija, pritaikyta asmeniniams kompiuteriams, iš karto tapo hitu Rusijoje, kur Didysis tėvynės karas (Antrojo pasaulinio karo pavadinimas Rusijoje) iki šiol kelia didelį nacionalinį pasididžiavimą.“

„Po trejų metų V.Kislyjaus kūrinys pateko į Guinnesso rekordų knygą kaip žaidimas, kur vienu metu viename serveryje buvo daugiausia žaidėjų: 190 541 žmogus. Šiandien jis turi per 110 mln. registruotų vartotojų, iš to skaičiaus daugiau kaip trečdalis gyvena buvusios SSRS šalyse ir Europoje, jį galima žaisti naudojantis įvairiausiomis platformomis – nuo „Xbox One“ („Microsoft Corp.“) ir PS4 („Sony Corp.“) iki mobiliųjų telefonų“, – praneša leidinys.

„Kūrybinio talento ir nuovokumo versle derinys yra tai, kas garantuoja „Wargaming“ sėkmę“, – reziumavo „SuperData Research“ kompanijos generalinis direktorius Joostas van Dreunenas.

„V.Kislyjus perkėlė žaidimą į telefonus ir planšetinius kompiuterius, išleisdamas 2014 metais versiją „World of Tanks Blitz“, kuri buvo atsisiųsta 40 mln. kartų. Jis išleido du tęsinius, pritaikytus asmeniniams kompiuteriams, – „World of Warships“ ir „World of Warplanes“. Jie jau turi atitinkamai 6 ir 10 mln. vartotojų. Jis taip pat išėjo į Kiniją, į didžiausią šiuo metu daugelio žmonių vienu metu žaidžiamų žaidimų (angl. multiplayer game) rinką: ten „Wargaming“ kompanijos reikalais užsiima antrinė įmonė „KongZhong Corp.“.

„Mes turime tapti kokybiškų žaidimų gamybos konvejeriu, – sakė žurnalistui V.Kislyjus per pokalbį telefonu. – Esame kompanija, kuri įsisavina dideles rinkas. Jeigu atsirastų milijardas mikrobangų krosnelių su valdikliais, leidžiančiais žaisti jose žaidimus, mes sukurtume joms programinę įrangą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Leonas Grybauskas
(44)
(12)
(32)

Komentarai (3)