„Samsung Galaxy S7 Edge“: vienas patogiausių ir gražiausių telefonų rinkoje (Apžvalga)  (2)

„Apple“ savo „iPhone“ išoriškai atnaujina kas dvejus metus, labai panašiai elgiasi ir „Android“ naudojantys konkurentai – „Sony“ ar „Samsung“. 2015 metų „Samsung“ flagmanas „Galaxy S6 Edge“ buvo didžiulis atnaujinimas, tuo tarpu šiemet Pietų Korėjos kompanija išleido beveik identiškai atrodantį „Galaxy S7 Edge“, kuris, iš esmės, tėra iki galo „nušlifuotas“ ir „nublizgintas“ „S6 Edge“. Bet ar šio atnaujinimo „Samsung“ šiemet pakaks?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didesnis, storesnis, bet patogesnis

Iš pirmo žvilgsnio galima pagalvoti, jog „S7 Edge“ vizualiai visiškai nepasikeitė. Visgi „S7 Edge“ šiek tiek padidėjo – kadangi ekranas nuo šiol yra 5.5 colių, o ne 5.1 colių, natūralu, jog šiek tiek padidėjo visas korpusas.

Dėl šiek tiek didesnės baterijos talpos naujasis „Samsung“ flagmanas tapo ir kiek storesnis. Tačiau rankoje šis telefonas guli žymiai geriau, negu pirmtakas – „Samsung“ galinėje telefono dalyje panaudojo kiek užlenktą stiklą. „Samsung Galaxy S7 Edge“, ko gero, yra vienas patogiausių ir gražiausių telefonų rinkoje.

Tobulas lenktas ekranas

Na gerai, pasaulyje neegzistuoja nieko tobulo. Bet „S7 Edge“ lenktas QHD raiškos „AMOLED“ ekranas yra labai arti to – nuostabios spalvos, ideali juoda spalva, akinanti balta, didžiuliai matymo kampai ir, žinoma, taupumas. „Samsung“ netgi įdiegė visada įjungto ekrano funkciją, kurios dėka norint pasižiūrėti laiką ar datą, nebereikia įjunginėti viso telefono ekrano. Šiemet lenktuose ekrano šonuose netgi nėra didelių spalvų pokyčių, kokie buvo praeitais metais. Dar vienas nedidelis, bet malonus „Samsung“ patobulinimas!

Patobulinta, bet dar tikrai netobula programinė įranga

„Android 6.0 Marshmallow“ šiuo metu yra naujausia „Android“ versija ir nenuostabu, jog „S7 Edge“ naudoja būtent šią OS versiją. Visgi jau daugybę metų „Samsung“ yra peikiami už naudojama „TouchWiz“ apvalkalą ir šiemet situacija pernelyg daug nesikeis – nors „TouchWiz“ atrodo gražiau, paprasčiau ir daugybė nereikalingų funkcijų jau yra pašalintos, kai kurios funkcijos, pavyzdžiui, „S Voice“ yra vis dar giliai integruotos į OS ir pilnai sutvarkyti „TouchWiz“ vis dar užtrunka šiek tiek laiko. Nustebino ir faktas, jog strigimai šiame telefone vis dar egzistuoja – 8 branduolių „Exynos 8890“ procesorius ir 4GB RAM, atrodo, turėtų susitvarkyti su bet kokia užduotimi. Bet „TouchWiz“ animacijos kartais pastringa. Normalu? Nelabai. Bet „TouchWiz“ mažais žingsneliais eina ir priekį ir bent jau tą matyti džiugu.

Beje, žaidimų mėgėjus turime nuraminti – „Samsung Galaxy S7 Edge“ be jokių problemų paleidžia visus, netgi pačius sudėtingiausius žaidimus ir, panašu, šiam telefonui tai nėra sudėtinga užduotis, kadangi kaitimas – minimalus. Be to, žaidimų centro dėka, žaidėjai turi integruotas galimybes žaidimo metu atjungti sensorinius mygtukus, filmuoti žaidimo vaizdą ir pan.

Pirštų antspaudai? Ir su jais „S7 Edge“ susitvarko be didesnių problemų – „Samsung“ šioje srityje „Apple“ ar „Huawei“ nusileidžia galbūt tik vos vos.

Bene geriausia kamera rinkoje

Nors šiemet „Samsung“ vietoje 16 megapikselių sensoriaus pasirinko 12 megapikselių sensorių, tai – tik į naudą. Mažesnis pikselių kiekis reiškia daugiau šviesos, o „Galaxy S6 Edge“ kamera ir taip buvo viena iš geriausių rinkoje. Ką gi, „S7 Edge“ lenkia savo pirmtaką labai nedaug, tačiau skirtumas pastebimas, ypatingai tamsoje. Fotografavimo patirtis tiesiog neįtikėtina – „S7 Edge“ fokusuoja vaizdą itin greitai, kameros vartotojo sąsaja yra paprasta ir patogi, o profesionalūs nustatymai gali praversti labiau patyrusiems vartotojams. Nuotraukų kokybe patys galite įsitikinti čia.

„Samsung“ sėkmingai užlopė didžiausią savo 2015 metų skylę

2015 metų „Samsung Galaxy S6 Edge“ turėjo nedidelę bateriją, kuri dažnai netgi nesugebėdavo išdirbti dienos. Ką gi, „S7 Edge“ šios bėdos, kaip ir, nebėra. Šiek tiek storesnis ir didesnis korpusas leido „Samsung“ įdėti netgi 1000mAh didesnę bateriją, o to rezultatas – apie 30-40% geresni baterijos tarnavimo laikai, negu praeitais metais. T.y. telefonu galėsite naršyti ar žiūrėti vaizdo įrašus apie 4-6 valandas ir tik tuomet teks pasinaudoti sparčiuoju krovikliu arba bevieliu krovimu – šias dvi technologijas „S7 Edge“ irgi palaiko.

Naujintis verta turintiems 2014 metų ar senesnius flagmanus

Turite „Samsung Galaxy S6“, „LG G4“ ar bet kurį kitą 2015 metų flagmaną? Tuomet šiemet pataupykite ir laukite 2017 metų. Tačiau jeigu 2015 metais pirkote vidutinės ar ekonominės klasės telefoną arba paskutinį kartą telefoną pirkote prieš du metus ar daugiau, „S7 Edge“ yra dėmesio vertas atsinaujinimas.

„Samsung“ sėkmingai pasimokė iš savo klaidų ir sukūrė labai išskirtinį ir beveik tobulą telefoną. Fantastiškas dizainas, beveik tobulas ekranas, naujausia operacinė sistema, galingiausias procesorius, bene geriausia kamera rinkoje ir neblogai tarnaujanti baterija – ar jums reikia kažko daugiau?

Jeigu ne, tuomet rinkitės „Samsung Galaxy S7 Edge“!

Fortakas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(28)
(-5)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: