„Tesla“ atskleidė dalį „slaptojo“ antrojo plano, kaip gelbėsis po mirtimi pasibaigusių katastrofų  (3)

JAV elektromobilių gamybos kompanija „Tesla“ planuoja sukurti elektrinį sunkvežimį ir miesto autobusą, o taip pat pasiūlyti dalijimosi elektromobiliais paslaugą. Apie tai trečiadienį pranešė kompanijos įkūrėjas Elonas Muskas (Elonas Maskas).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie projektai yra dalis milijardieriaus „slapto“ antrojo plano, apie kurį kompanija savo interneto svetainėje panešė tuo metu, kai bendrovė mėgina atsitiesti po neseniai įvykusio incidento, sukėlusio nuogąstavimų dėl jos gaminamų automobilių automatinio važiavimo funkcijos.

„Be vartotojams skirtų automobilių, taip pat reikia dar dviejų tipų elektromobilių – sunkvežimio ir daug keleivių gebančios pervežti miestui skirtos transporto priemonės, – sakė E. Muskas. – Abi šios transporto priemonės šiuo metu yra ankstyvoje kūrimo stadijoje ir turėtų būti pristatytos ateinančiais metais.“

„Tesla“ vadovas taip pat dar kartą pakartojo savo planus padaryti visus kompanijos gaminamus automobilius visiškai autonominiais ir gebančiais važiuoti be vairuotojo.

E. Muskas tai pat pranešė apie planus sukurti dalijimosi elektromobiliais paslaugą. Jo teigimu, po to, kai priežiūros institucijos aprobuos šią technologiją, „jūs taip pat galėsite įtraukti savo automobilį į „Tesla“ dalytis skirtų automobilių parką vos paspaudę mygtuką išmaniesiems telefonams skirtoje „Tesla“ programėlėje, ir jūsų automobilis uždirbs jums pinigų tuo metu, kai dirbsite ar atostogausite“.

„O miestuose, kur paklausa viršys pasiūlą, „Tesla“ pasiūlys savo paties automobilių parką“, – pridūrė kompanijos vadovas.

Pirmąją savo plano dalį E. Muskas pristatė dar 2006 metais, kuomet jis žadėjo „elektromobilį be jokių kompromisų“ ir ilgalaikę viziją, kaip bus kuriami „šeimyniniai automobiliai už prieinamą kainą“.

Pirmąjį elektromobilį – „Roadster“ – „Tesla“ pristatė 2008 metais. 2012 metais kompanija išleido dar vieną modelį – „Tesla S“, kuris sulaukė didžiulio susidomėjimo. Iš šio modelio pardavimų gautos lėšos leido kompanijai pradėti kurti prieinamesnį elektromobilį – „Tesla 3“, kuris būtų beveik perpus pigesnis už „Tesla S“.

Tačiau smūgis kompanijos reputacijai buvo suduotas po to, kai neseniai Floridoje žuvo vairuotojas, važiavęs „Tesla“ automobiliu su įjungta automatinio važiavimo funkcija. Vėliau buvo pranešta apie dar vieną avariją, įvykusią Pensilvanijos valstijoje. Dėl to buvo pradėtas federalinis tyrimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(27)
(3)
(24)

Komentarai (3)