„Apple“ apsimelavo dėl „iPhone 7“ safyrinio stiklo? Atsparumo testas atskleidė daug nutylėtų įdomybių (Video)  (3)

„iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ tradiciškai sukėlė nemažą ažiotažą tiek prieš oficialią premjerą, tiek po jos. Vienas iš įdomesnių klausimų buvo prietaisų kamerų apsauga nuo įbrėžimų. „Apple“ oficialiai praneša, kad fotoaparato objektyvo ir pirštų atspaudų skaitytuvo apsaugai naudoja safyro stiklą, tačiau tinklaraštininkas JerryRigEverything, remdamasis atsparumo bandymais, verčia tuo suabejoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Testų metu šiuos stiklus pavyko subraižyti šešto kietumo lygio lazdele, o safyras turėtų būti atsparesnis.

Bandymo autorius nusprendė medžiagos išstudijuoti išsamiau, pasinaudojant lazdelių rinkiniu, galingu mikroskopu ir keletu kitų laboratorinių prietaisų. Palyginimui buvo pasirinktas klasikinis „Tissot“ laikrodis su safyro stiklu, kuris, beje, susibraižė panaudojus 8 numerio lazdelę.

Išsamių tyrimų rezultatai parodė, kad „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ kamerų apsauga turi tik ploną safyro sluoksnį ant paprasto stiklo viršaus. Tai suteikia pranašumą prieš įprastus sprendimus, tačiau „Tissot“ laikrodis daug atsparesnis įbrėžimams.

Be to, spektrinė analizė parodė „Apple“ stikle esančias niobio (Nb), silicio (Si) ir anglies (C) priemaišas, o šveicariškame laikrodyje aptikta tik aliuminio (Al) ir deguonies (O).

Be to aliuminio koncentracija laikrodžio stikle yra daug didesnė – 54,8%, palyginti su 44,2-46,1%. Pasak JerryRigEverything, tai paaiškina didesnį „Tissot“ produkto atsparumą.

Apibendrindamas autorius sako, kad „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“  fotoaparato objektyvo ir pirštų atspaudų skenerio apsaugą galima vadinti atsparia įbrėžimams, tačiau ji ne visai atitinka tai, ko tikimasi iš safyro stiklo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(31)
(4)
(27)

Komentarai (3)