Rusai piktinasi, jog jiems tiekiami lėtesni „iPhone 7“, nei amerikiečiams: kokia situacija Lietuvoje?  (11)

„Cellular Insights“ ekspertai atliko daugybę testų ir nustatė, kad „iPhone 7“ skirtingose šalyse pasižymi skirtingomis charakteristikomis. Nes skiriasi skirtingoms rinkoms gaminamų telefonų modemai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Mac World“, „iPhone 7“ procesorius tiekia kompanijos „Qualcomm“ ir „Intel“. „Qualcomm“ modemas MDM9564M montuojamas į telefonus, žymimus kodais A1660 ir A1661. O „Intel“ XMM7360 — telefonuose, pažymėtuose kodais A1778 ir A1784.

Bandydami „iPhone 7“ su skirtingais procesoriais, ekspertai juos pajungė prie įrenginio, simuliuojančio satelitinės antenos darbą, o ne prie įprastų tinklų. Ir nustatė, kad „Qualcomm“ lustas maksimaliu greičiu lenkia „Intel“ maždaug 30 proc.

Be to, trūkinėjant ryšiui, „Intel“ modemo duomenų atsisiuntimo greitis mažėjo žymiai greičiau, nei „Qualcomm“. Kitaip tariant, telefonui veikiant toli gražu ne idealiom sąlygom, „iPhone 7“ su „Intel“ moduliu naršys internete lėčiau, nei „Qualcomm“.

Rusai nepatenkinti, o lietuviai?

Portalas lenta.ru virkauja, kad Rusijos rinkoje parduodami dviem pastaraisiais kodais pažymėti mobilieji įrenginiai. O pirmieji du – JAV ir kai kuriose kitose didelėse rinkose. Todėl neva rusai turi tenkintis ne pačiais greičiausiais „iPhone 7“.

„Apple“ atstovai Lietuvoje negalėjo pateikti duomenų 15min.lt žurnalistams, kokie modemai sumontuoti lietuviškuose „iPhone 7“. Tačiau, patikrinę vieną iš „Omnitel“ įsigytą „iPhone 7“, nesunkiai nustatėme, kad mūsų rinkoje cirkuliuoja telefonai su lėtesniais „Intel“ modemais.

Ir čia nėra jokios tragedijos. Anot „Forbes“, net ir JAV rinkoje cirkuliuoja dviejų gamintojų „iPhone 7“ modemai. Operatoriai „Verizon“ ir „Sprint“ prekiauja „Qualcomm“, o AT&T bei „T-Mobile“ siūlo savo klientams „Intel“ modemais komplektuojamus „iPhone 7“.

Daugelio Europos šalių operatoriai savo klientams teikia telefonus su „Intel“ modemais, nes jie geriau pritaikyti europiniams mobiliojo ryšio dažniams. Tuo tarpu „Qualcomm“ puikiai palaiko visus JAV rinkoje naudojamus dažnius ir ryšio standartus – GSM/CDMA/WCDMA/TD-SCDMA/LTE.

Plačiau apie tai – „Cellular Insights“ straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: