Pristatytas naujas JAV kariuomenės visureigis: nematomas ir varomas neįprastu kuru (Video)  (5)

ZH2 vandeniliu ir elektra varomas visureigis turėtų įvaryti priešininkams baimės, nes bus nematomas radarams, sako Kevinas Centeckas iš JAV kariuomenės tankų padalinio vystymo centro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtono automobilių parodoje demonstruojamas ZH2 – tai iš esmės modifikuotas amerikietiškas padidinto pravažumo pikapas „Chevy Colorado“, kuriame sumontuota vandenilio jėgainė ir elektrinė pavara. Šis modelis pagamintas gana greitai, nuo gegužės iki rugsėjo. O dabar bus bandomas JAV karių realiomis sąlygomis.

Charley Freese'as, koncerno „General Motors“ atstovas, paaiškino, kad ZH2 yra beveik nematomas, nes jo jėgainė neskleidžia dūmų, garso ir nespinduliuoja šilumos, kurią galima užfiksuoti termovizoriais. Išsami informacija apie šią transporto priemonę nėra skelbiama. O štai kas yra žinoma. Šis visureigis turėtų puikiai tikti kariams, nes:

  • ZH2 išvysto didelį sukimo momentą, o jo 32 colių ratai lengvai įveikia kelio nelygumus.
  • Vandenilio jėgainė per valandą išskiria apie 8 l geriamo vandens.
  • Kai automobilis nejuda, jis gali pagaminti 25 kW elektros energijos. Jis taip pat turi 120 ir 240 voltų lizdus bagažinėje. Vienu vandenilio papildymu automobilis gali įveikti 150 mylių (240 km) atstumą. 
  • Ant priekinio buferio turi gervę.

Nepanašus į „Tesla“

Automobilį varo elektra, tačiau jis nėra panašus į šių dienų elektromobilius. Nes elektra tiekiama ne iš stacionarių baterijų, o išskiriama vandenilio jėgainės cheminės reakcijos metu. Tiesa, JAV kol kas nėra sukurta vandenilio kolonėlių sistema. Todėl kol kas kariuomenė naudosis krovininiais konteineriais.



 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(38)
(0)
(38)

Komentarai (5)