Kažkas tarp skraidančio motociklo ir to, ką matėte „Žvaigždžių karuose“: dar šiais metais prekyboje atsiras itin originali skraidyklė (Video)  ()

Belaukiant prašmatnios skraidyklės pasirodymo, jau šiais metais galima bus išbandyti Kitty Hawk Flyerį


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagaliau pradėtas Kitty Hawk, paslaptingasis skraidančio automobilio startuolis, remiamas Alphabet CEO Larry Page'o, ir teigiama, kad jo pirmąjį aparatą bus galima įsigyti šių metų gale.

Kitty Hawk prezidentas Sebastian Thrun, padėjęs kurti Google autonominio automobilio projektą, pirmadienį paskelbė nuorodą į Kitty Hawk interneto svetainę. Čia demonstruojamas veikiantis Kitty Hawk Flyer skraidyklės prototipas.

Štai kaip atrodo Kitty Hawk Flyer gyvai:

Kitty Hawk Flyer yra elektrinis orlaivis, kurio dabartinė versija šiek tiek primena Jet Ski. Cimeron Morrissey, kuri išbandė orlaivio skridimą, apžvalgoje parašė, kad galutinė versija gan stipriai skirsis nuo prototipo, kuris visai neatrodo praktiškas.

New York Times Flyerį aprašo kaip „kažką, ką Luke'as Skywalkeris būtų pasidirbinęs iš atsarginių dalių.“ Aparatas sveria ~100 kg ir, pasak Morrissey, gali keliauti 40 km/h greičiu. Ji palygino Flyerį su „žaisliniu sraigtasparniu“.

„Prototipas primena skraidantį motociklą,“ rašė ji. „Įsitaisai ant sėdynės ir palinksti į priekį, visai kaip motocikle.“

„Kontrolė įtaisyta vairo rankenose ir veikia panašiai, kaip žaidimo kontrolerio valdymo svirtis ir mygtukai. Jis pakyla ir leidžiasi vertikaliai, kaip sraigtasparnis. Bet kitaip nei sraigtasparnis, Flyeris 100% elektrinis ir varomas 8 rotoriais.“

Kitty Hawk svetainėje rašoma, kad mašina „saugi, išbandyta ir ją teisėtai galima naudoti JAV“ jei tik skraidoma „ne tankiai apgyvendintose vietovėse“. Skridimui šiuo aparatu piloto licencijos nereikia, o Kitty Hawk teigia, kad aparatą išmokti vairuoti galima vos per kelias valandas.

Prototipas skirtas skrydžiams virš vandens, todėl jis taip primena Jet Ski. Vaizdo klipe Morrissey pakyla su Flyeriu virš ežero Kalifornijoje, ir sklendžia ~10 metrų aukštyje virš vandens.

Kompanija aparato kainos nepaskelbė, tačiau jau siūlo $2 000 nuolaidą žmonėms, kurie pasirengę dabar sumokėti $100. Šis išankstinis mokėjimas suteikia nuolaidą ir gal kelis bandomuosius skrydžius Flyeriu, rašo The Times.

Shona Ghosh

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai ()