6 rinkiniai tiems, kurie labai prižiūri savo automobilį: ir kėbului išlyginti, ir spaudimui padangose žinoti, ir stiklui pakeisti  ()

Automobilis yra svarbi mūsų gyvenimo dalis ir juo būtina gerai pasirūpinti. Nemalonu, jei tenka važinėti subraižytu, sulankstytu automobiliu, o ir bėgti į dirbtuves kaskart pastebėjus nuleistą padangą nėra būtina. Pristatome 6 rinkinius automobilius prižiūrintiems vairuotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Įbrėžimų šalinimo markeriai

Lietuvoje dauguma vairuotojų važinėja ne pačiais jauniausiais automobiliais. Per ilgą ir sunkų savo gyvenimą jie nuvažiuoja nemažai kilometrų ir patenka į įvairiausias situacijas. To pasekoje ant kėbulo gali atsirasti smulkių įbrėžimų. Jei jie nėra labai gilūs, juos galite užmaskuoti tokiu markeriu. Šiame rinkinyje yra net 12 spalvų.

Iš tikrųjų, tai jais galėsite užmaskuoti tik pačius smulkiausius įbrėžimus, nes ne visada tobulai atitiks spalva. Prieš tepant dažus markerį reikia gerai sukratyti ir išbandyti ant kokio nors kito daikto. Tuomet lėtai, kruopščiai užpildomas įbrėžimas, o markeris sandariai užkemšamas kitam kartui. Gamintojas teigia, kad šiuos markerius galima naudoti ir ant plastikinių ar net odinių dalių. Šis rinkinys kainuoja  €7,37.

2. Padangų slėgio davikliai

Naujausi automobiliai jau turi gamyklinius padangų slėgio daviklius. Ši informacija yra labai naudinga, nes galima kelionės metu sužinoti apie padangų būklę. Apie problemas tokia sistema informuoja prieš tai, kai jos jau tampa pavojingomis. Gerai tai, kad šis rinkinys naudoja saulės energiją ir yra palyginti nebrangus.

Šios sistemos diegimas yra labai paprasta procedūra - tereikia pakeisti įprastus padangų vožtuvus tais, kuriuos rasite rinkinyje, o centrinį kompiuterį padėti ant prietaisų panelės. Jis turi saulės bateriją, todėl dieną savo baterijas įsikrauna labai greitai. Gamintojas teigia, kad šis rinkinys tinka visiems automobiliams ir yra ypač naudingas tiems, kurie leidžiasi į ilgas keliones ar važinėja bekele. Padangų slėgio matavimo sistema kainuoja vos daugiau nei 79 eurus.

3. Padangų remonto rinkinys

Bėgti į padangų ir ratų remonto dirbtuves kaskart radus pradurtą ratą tikrai nesinori. Tai - pinigų ir laiko švaistymas, turint omenyje, kad per 10-15 minučių padangą galite užsandarinti patys be jokių ypatingų žinių ar įrankių. Štai kaip viskas vyksta.

Taigi, pašalinate daiktą, kuris pradūrė jūsų padangą, išvalote skylę, o tuomet į ją įterpiate specialų sandarinimo siūlą. Jei viską atliksite teisingai ir skylė nėra per didelė, rezultatas tikrai pranoks lūkesčius ir galėsite nuvažiuoti dar ne vieną šimtą kilometrų.

Aišku, svarbu įsitikinti, kad padanga tikrai sandari - tai geriausia padaryti ją panardinant į vandenį ar purkšiant vandenį su muilu. Šiame rinkinyje rasite ylą, adatą, dildę, peilį, rankeną ir sandarinimo siūlą. Toks rinkinys kainuoja lygiai 8 eurus.

4. Įlenkimų remonto rinkinys

Automobiliai dažnai turi smulkių įlenkimų, dėl kurių nesinori važiuoti į specializuotas dirbtuves. Vėlgi, nieko neprarasite, jei pabandysite problemą išspręsti patys. Pateikiame vieną iš paprastų kėbulo remonto rinkinių pavyzdžių. Jis gali išlyginti įlenkimą nepažeisdamas dažų sluoksnio.

Tereikia prie giliausios įlenkimo vietos priklijuoti specialų pagrindą, prie jo pritvirtinti specialų mechanizmą ir ištraukti įlenkimą į paviršių. Šiame rinkinyje yra ir specialus plaktukas, kuris leidžia dar šiek tiek palyginti paviršių kai didelių įlinkimų jau nebebus. Šis rinkinys kainuoja kiek mažiau nei 31 eurą.

5. Stiklo šalinimo rinkinys

Priekinis ir galinis automobilio stiklai yra tvirtai įklijuoti į rėmą. Juos pašalinti nėra lengva, todėl automobilių stiklų keitimas dažnai patikimas profesionalams. Visgi, jei restauruojate kokį nors seną automobilį ar tiesiog mėgstate viską daryti pats, galima pabandyti stiklą pašalinti specialiai tam skirtais įrankiais.

Svarbiausi šio rinkinio įrankiai - plieninė vielą pjovimui ir smaigas vielai po stiklu pakišti. Jei pasitikite savo jėgomis, geriau tokiais darbais neužsiimti, nors šio įrankių rinkinio gamintojas teigia, kad procedūra nėra labai sudėtinga. Šis rinkinys kainuoja vos mažiau nei 30 eurų.

6. Salono apdailos šalinimo įrankiai

Norint pakeisti radiją, kolonėles ar kurį nors mygtuką, teks dalinai nuimti salono apdailos elementus. Tai padaryti nesunku, jei jie pritvirtinti varžtais, tačiau dažniausiai jie tvirtinami specialiais laikikliais ar klijais. Tuomet šiems komponentams nuimti reikės specialių įrankių.

Šie įrankiai yra plastikiniai, kad nesugadintų jūsų automobilio salono apdailos detalių. Čia rasite porą nedidelių raktų, plėstuvų ir kitų naudingų įrankių - iš viso rinkinį sudaro 12 dalių. Jis kainuoja vos daugiau nei 16 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(7)
(-1)

Komentarai ()