6 pigūs, bet naudingi daiktai iš Kinijos automobilių savininkams: akumuliatoriaus testeris, padangų slėgių matuokliai, oro grynintojas ir galinio vaizdo kamera  ()

Kinijos rinkoje yra daugybė daiktų, skirtų automobiliams. Rasite ir sudėtingų įrankių, ir visai paprastų aksesuarų. Pateikiame 6 pavyzdžius, ką galite rasti - šie daiktai turėtų bent šiek tiek palengvinti automobilio savininko gyvenimą


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Akumuliatoriaus būklės matuoklis

Šis prietaisas, kaip teigia gamintojas, yra labai naudingas žiemą, tačiau gerai jį visada turėti paruoštą kur nors garaže. Šis matuoklis gali greitai nustatyti pagrindinius akumuliatoriaus parametrus. Tokia informacija praverčia priimant sprendimus ir diagnozuojant automobilio gedimus - galėsite atmesti akumuliatorių iš galimų problemų sąrašo.

LCD ekrane pamatysite akumuliatoriaus įtampą, varžą, CCA (nurodo, kiek srovės akumuliatorius gali suteikti prie -18 laipsnių Celsijaus) bei būklę. Naudotis šiuo matuokliu tikrai paprasta. AE300 12 V akumuliatoriaus būklės matuoklis kainuoja €18,60.

2. Padangų slėgio indikatorius

Jei dažnai vairuojate, reikėtų reguliariai tikrinti slėgį padangose. Netinkamai sureguliuotas slėgis gali greičiau dėvėti padangas, be reikalo iškelti degalų sąnaudas ar net kelti pavojų. Padangų slėgį turėsite nustatyti pagal gamintojo rekomendacijas, tačiau išmatuoti galima įvairiais būdais.

TP880 yra keturių jutiklių ir ekrano sistema. Jutiklius reikia sumontuoti padangų vožtuvose ir tada jie signalą siųs į centrinį kompiuterį. Pastarąjį reikia laikyti kur nors prie automobilio stiklų, nes jis naudoja saulės energiją. Taip bet kuriuo metu kelyje galėsite sužinoti, koks jūsų automobilio padangų slėgis. TP880 sistema kainuoja vos mažiau nei 70 eurų, tačiau galima rasti ir pigesnių išeičių.

3. Mechaniniai padangų slėgio jutikliai

Jei esate nieko prieš išlipę iš automobilio jį apeiti, galite pasinaudoti ir paprastesniais jutikliais. Pavyzdžiui, šie yra mechaniniai. Skirtingas slėgis parodys kitokią jutiklio indikatoriaus spalvą.

Žalia reiškia, kad slėgis padangose yra normalus, geltona - slėgis yra žemas, raudona - pavojingai žemas. Ši sistema yra labai paprasta, todėl daug nekainuoja - vos pusantro euro. Tačiau yra ir kur kas patikimesnis tradicinis sprendimas.

4. Skaitmeninis slėgio padangose matuoklis

Daugeliui pažįstama visai kitokia padangų slėgio matavimo procedūra. Iš pradžių padangas reikia įvertinti vizualiai. Tada slėgį galima išmatuoti tokiu paprastu elektroniniu matuokliu. Jis leidžia nustatyti pageidaujamą padangų slėgį ir įspės, kuomet slėgis yra per žemas.

VST AP162 turi LCD ekraną ir paprastą plastikinį korpusą. Tai - labai paprastas prietaisas, todėl ir kaina yra visai nedidelė. VST AP162 kainuoja vos mažiau nei 7 eurus.

5. Oro grynintojas

Dažnai važinėdami mieste net nesusimąstome, kad ore, kuriuo kvėpuojame, yra pilna teršalų. Didžiuosiuose pasaulio miestuose sparčiai populiarėja automobiliniai oro grynintojai, kurie tyliai circuliuoja orą automobilio salone jį valydami. Pavyzdžiui, šis kelia vos 42 dB triukšmą, bet turi HEPA ir aktyvintos anglies filtrus.

Kadangi automobilio salonas yra labai uždara, maža erdvė, toks oro grynintojas su juo susidoroja labai greitai. Nors su šiuo oro grynintoju komplektuojamas tik automobilinis laidas, jį įmanoma pritaikyti ir darbui biure. Šis oro grynintojas kainuoja €28,30.

6. Galinio vaizdo kamera

Automobilio parkavimas nėra pati lengviausia užduotis, ypač jei nesi patyręs vairuotojas. Kai kuriems žmonėms sunku jausti automobilio gabaritus, tačiau yra išeičių. Štai tokia galinio vaizdo kamera gali padėti lengvai susigaudyti, kas vyksta už automobilio galo, koks atstumas jums dar liko ir kokiu kampu reikėtų sukti.

Ši kamera vaizdą fiksuoja plačiu 170 laipsnių kampu. Ji taip pat turi porą LED, kurie bent šiek tiek padės naktį. Vaizdas rodomas 4,3 colių ekrane. Ši sistema kainuoja €28,32. Vienas iš didžiausių jos trūkumų - kameros montavimo vieta.

Patogiau kamerą montuoti kartu su numeriais. Rinkoje yra ir toks valstybinių numerių rėmelis, turintis nedidelę kamerą. Ji filmuoja 140 laipsnių kampu ir turi 4 LED elementus filmavimui naktį. Prieš tai paminėta kamera net nėra apsaugota nuo vandens - ją reikėtų montuoti salone prie galinio stiklo arba papildomai izoliuoti. Šios nereikia, nes kamera atitinka IP67 standartą.

Šis rėmelis su kamera kainuoja €21,73. Jį labai paprasta sumontuoti, o ir laidus sujungti padės gamintojo pateikiama schema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(9)
(3)

Komentarai ()