10 pigių įrankių elektronikos gerbėjams, reikalingų išmaniųjų telefonų ir kitų elektronikos prietaisų remontui: specializuotas atsuktuvų rinkinys, skverbtukai, smulkių dalių griebtuvas, padidinimo stiklas ir darbo stotelė (Video)  ()

Išmanieji telefonai yra daugiausiai nukenčianti elektronikos įranga. Juos nešiojamės nuolat, todėl jie patiria staigius temperatūros pokyčius, drėgmę, smūgius, kasdienį įkrovimą ir kur kas daugiau. Nieko keisto, kad telefonai genda ar dūžta. Tačiau gerai tai, kad juos galima susitaisyti ir patiems, jei turite tinkamus įrankius. Štai 10 įrankių, kurie padės pataisyti arba bent jau išardyti ir patyrinėti telefonus ir kitus elektronikos prietaisus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. AC - 42 atsuktuvų rinkinys

Telefonai susideda iš poros plokščių, ekrano, korpuso, baterijos ir kelių smulkesnių komponentų. Iš esmės tai - tarsi labai paprastas konstruktorius. Visgi, gamintojai nemėgsta, kai žmonės patys lenda į telefonų vidų, todėl naudoja skirtingus varžtus. Tam, kad prisikapstytumėte prie problemos šaltinio reikia gero elektronikos atsuktuvų rinkinio. AC - 42 turi 22 atsuktuvo galvutes, patogią metalinę rankeną ir dėklą, kuris padės tvarkingai išlaikyti visas smulkias atsuktuvo galvutes.

Šis atsuktuvų rinkinys pravers taisant ne tik telefonus, bet ir kitus elektronikos prietaisus. Gamintojas pasirinko S2 plieną, kuris yra pakankamai tvirtas ir patvarus. Aišku, varžtai elektronikos prietaisuose atsisuka gana lengvai. AC - 42 atsuktuvų rinkinys kainuoja vos mažiau nei 21 eurą.

Kas slepiasi „Nintendo Switch“ viduje?

2. JF - 8113 pagrindinių įrankių komplektas

Jei jums nereikia didelio atsuktuvų rinkinio ir neketinate taisyti daugiau elektronikos prietaisų, jums pakaks ir štai tokios 11 dalių įrankių rinkinio. Jame yra 4 atsuktuvai, SIM kortelės šalinimo įrankis, siurbtukas stiklinėms plokštėms atlupti (ekranui ar nugarėlei) ir penki skirtingi plastikiniai įrankiai elektronikos jungtims atjungti.

Bene svarbiausia šio komplekto dalis yra tas siurbtukas. Jei įrenginys yra atsparus vandeniui, jo ekranas ir stiklinė nugarėlė bus tvirtai įklijuoti į  rėmą. Juos reikės sušildyti, o tada atsargiai nulupti, kokiu nors įrankiu (vienu iš plastikinių skverbtukų) perpjauti suminkštėjusius klijus. JF - 8113 įrankių komplektas kainuoja kiek daugiau nei 2 eurus.

3. Metaliniai ir plastikiniai skverbtukai

Minėtus klijus kartais tenka atskyrinėti kokiu nors metaliniu įrankiu. Tokie skverbtukai praverčia ir užsispyrusių dangtelių atskyrimui. Šiame komplekte jų net du. Kiti trys skverbtukai yra plastikiniai. Vienas jų galas yra plokščias, skirtas elektronikos jungčių atjungimui, o kitas - smailus - jis padeda jas prijungti atgal.

Gamintojas pažada, kad šie įrankiai tarnaus ilgai, o ir sulūžti jiems beveik nėra kaip. Šis skverbtukų komplektas kainuoja €2,47.

Su kuo susidurtumėte, bandydami pataisyti „Samsung Galaxy S7 Edge“

4. Plastikiniai pincetai

Telefonuose yra gausybė smulkių komponentų ir varžtų. Juos paimti pirštais yra gana sunku. Geriau naudotis pincetu. Šie pincetai yra matinės juodos spalvos, pagaminti iš plastiko. Jie neatspindi šviesos, todėl neerzina akių, neslysta ir neįsikrauna statiniu krūviu. Šie pincetai apskritai yra nelaidūs elektrai.

Šie pincetai negali sukelti trumpo jungimo. Visgi, niekada nepamirškite, ardydami elektronikos prietaisus pirmiausia atjungti bateriją. Net jei jos nebėra, kondensatoriai (pavyzdžiui, kamerose) gali laikyti elektros krūvį. Skirtingų formų plastikinių pincetų rinkinys kainuoja €1,72.

5. Ekrano atskyrimo įrankis

Jau matėte siurbtuką, kuris leidžia lengvai atskirti stiklines dalis nuo korpuso. Toks siurbtukas yra patogus, tačiau turi vieną trūkumą - viena ranka būna užimta. Štai toks įrankis veikia labai panašiai ir leidžia po truputį atskirti ekraną, kartu laikydamas ir patį įrenginį.

Geriausia tai, kad jis tinka įvairaus dydžio telefonams. Šis įrankis kainuoja  €8,64.

6. Smulkių dalių griebtuvas „Jakemy JM - T8 – 11“

„Jakemy JM - T8 – 11“ - tai varinis smulkių dalių griebtuvas. Vėlgi, jis veikia panašiai kaip pincetas, tačiau jis smulkus daiktus griebia vienu metu iš keturių pusių. Pats veikimo principas yra labai paprastas - tereikia nuspausti galinėje dalyje esantį mygtuką ir keturios griebtuvo kojelės pagriebs smulkias detales.

Šis griebtuvas pravers ne tik ardant, bet ir surinkinėjant prietaisus. Bei, žinoma, kuriant savos gamybos mikroschemas. „Jakemy JM - T8 – 11“ kainuoja  €3,79.

7. Varžtų dėklas

Telefonuose ir kituose elektronikos prietaisuose visada labai daug smulkių varžtų. Blogiausia tai, kad jie dažnai būna skirtingi - tas pats telefonas gali turėti kelias skirtingas varžtų rūšis, o ir iš pažiūros vienodi varžtai dažnai būna skirtingo ilgio. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl žmonės nedrįsta patys pasikeisti savo telefono ekrano ar baterijos, nors tai visai lengva - tiesiog per lengva pasimesti varžtų gausoje ir vėliau surinkti daiktą gali būti labai sunku. Tačiau ši užduotis iš karto taps labai lengva, jei šiuos varžtus tinkamai išsaugosite. 

Šis varžtų dėklas turi 459 skyles, kurių skersmuo yra 2 mm (yra ir versija su 1,5 mm skersmens skylutėmis). Tereikia išimtus varžtus šiame dėkle dėlioti pagal schemą, kaip šie varžtai buvo susukti telefone. Tai - kur kas geresnis sprendimas nei varžtų dėjimas į paprastą indelį, kur jie greitai susimaišo. Šis varžtų dėklas kainuoja €2,27.

8. JF - 819 spaustuvai

Viena iš pagrindinių saugaus darbo užduočių - įrenginio laikymas. Telefonas yra gana stabilus daiktas, nes yra labai plokščias. Visgi, gali pasitaikyti situacijų, kuomet jo nesinorės laikyti vien pirštais. Tam ir skirti paprasti JF - 819 spaustuvai. Tai - du plastikiniai reguliuojami spaustuvai, kurie gali išlaikyti jūsų elektronikos prietaisus, ties kuriais dirbate, ir jų neapgadins dėl paminkštinto paviršiaus.

Tokie spaustuvai labai praverčia tuomet, kai telefoną norite laikyti vertikaliai arba taisote netradicinės formos gaminį. JF - 819 spaustuvų pora kainuoja €8,91.

9. „Proskit MA – 016“ didinamasis stiklas su LED

Elektronikos komponentai yra tokie maži, kad juos ne tik sunku pagriebti, bet ir įžiūrėti. Tam kartais reikia didinamojo stiklo. Šis ant galvos dedamas didinamasis stiklas turi keičiamus lęšius, kurie didina 1,8, 2,6 ir 5,8 kartus. Šalia didinamojo stiklo yra ir ryškus LED, kuris naudoja dvi AAA standarto baterijas. 

Šis didinamasis stiklas turi reguliuojamą laikiklį aplink galvą, yra patogus ir lengvas. „Proskit MA – 016“ kainuoja €20,32.

10. MG16126-A darbo stotelė elektronikai

Tai - labai geras įrankis bet kokiai darbo vietai. MG16126-A turi du didinamuosius stiklus - vienas didina 4, o kitas - 12 kartų. Jis taip pat turi sunkų geležinį pagrindą, lituoklio laikiklį ir spaustuvą darbui laikyti. Šis įrenginys naudoja tris AAA standarto baterijas ir ryškiai apšviečia elektronikos įrenginį, kurį taisote ar gaminate.

MG16126-A kainuoja €12,17.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(12)
(-6)

Komentarai ()