10 įdomių daiktų namams, kurie nekainuoja nei 10 eurų: rankinė siuvimo mašina, dūmų ir saugumo daviklis, naktinis klozeto apšvietimas, LCD rašymo lenta, Xiaomi rankšluoščiai ir labai patogus virtuvės įrankių rinkinys (Video)  (2)

Namai - tai mūsų tvirtovė. Namie jaučiamės patogiausiai ir saugiausiai. Visgi, viską galima patobulinti ir tam nereikia storos piniginės. Štai 10 daiktų namams, kurie nekainuoja nei 10 eurų, bet gali suteikti patogumo, saugumo ar tiesiog papildomo žavesio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-02-21 10 įdomių daiktų namams, kurie nekainuoja nei 10 eurų: rankinė siuvimo mašina, dūmų ir saugumo daviklis, naktinis klozeto apšvietimas, LCD rašymo lenta, Xiaomi rankšluoščiai ir labai patogus virtuvės įrankių rinkinys (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. TS-H129G orų stotelė

Tai - orų stotelė, laikrodis ir žadintuvas viename. Toks prietaisas lengvai suras vietą bet kuriuose namuose. Jo nespalvotame, minimalistiniame ekrane galėsite pamatyti oro temperatūrą, santykinę drėgmę, prognozę, laiką, savaitės dieną, datą ir mėnulio fazę. Šis prietaisas taip pat veikia ir kaip žadintuvas, todėl bus labai patogus pabudus patikrinti oro temperatūrą ir prisiminti savaitės dieną.

TS-H129G naudoja LR1130  baterijas. Ši orų stotelė kainuoja  €3,20.

2. Anglies monoksido jutiklis

Šaltuoju metų laiku tenka kūrenti krosnis. Tai yra saugu tik jei laikomasi visų nustatytų reikalavimų. Visgi, net jei saugotės ir namus šildote kaip pridera, reikėtų pasirūpinti papildomomis atsargumo priemonėmis. Anglies monoksido, geriau žinomo smalkių vardu, daviklis padeda apsisaugoti nuo šio bekvapio žudiko. Šis daviklis pajutęs anglies monoksido lygio pakilimą pradeda skleisti labai garsų pypsėjimą, kuris pažadins visus namų gyventojus.

Kitą vertus, dabar Lietuvoje dūmų detektoriai labai išpopuliarėjo. Iki šiol galiojo reikalavimas dūmų detektorius įrengti statomuose, rekonstruojamuose ir renovuojamuose būstuose. Tačiau nuo gegužės 1 dienos visose gyvenamosiose patalpose turės būti įrengti autonominiai dūmų detektoriai, tad jei tokio neturite, galite pasižvalgyti į tai, ką siūlo kinai. 

Šis daviklis naudoja tris AAA standarto baterijas ir turi LCD ekranėlį, kuriame nurodoma anglies monoksido koncentracija. Verta pastebėti, kad tokią galimybę turi brangesni detektoriai - pigesni tiesiog skleidžia garsinį signalą, bet neinformuoja apie pavojingų medžiagų koncentraciją.

Šio daviklio kaina - €7,62.

3. Virtuvės įrankių rinkinys „8 in 1“

Virtuvė - tai tarsi menininko dirbtuvės. Joje visada yra labai daug įrankių. Tiesą sakant, tiek daug, kad jiems net sunku surasti vietos. Štai šiame butelį primenančiame įrankių rinkinyje yra net 8 naudingi įrankiai - dviejų dydžių piltuvėliai, citrinų sulčiaspaudė, prieskonių ir sūrio tarkos, kiaušinio trynio atskyriklis, kiaušinių pjaustyklė, dangtelių atidarytuvas ir matavimo indas.

Geriausia tai, kad visi šie daiktai yra labai kompaktiškame korpuse. Šis virtuvės įrankių rinkinys kainuoja €4,23.

4. „Handy Stitch“ - rankinė siuvimo mašina

Tikriausiai žinote tą jausmą, kai visą dieną sugadina vos vos įplyšę marškiniai, patalynė ar už palangės užkliuvusios užuolaidos. Visgi, nebūtina šių audinių nešti prie siuvimo mašinos ar jų siūti rankomis - galima šį darbą patikėti rankinei siuvimo mašinai. Šis įrenginys gali greitai pataisyti nedidelius įplyšimus ar iširusias siūles. 

Šiai siuvimo mašinai nereikalingi laidai, ji lengva ir mobili. „Handy Stitch“ naudoja keturias AA standarto baterijas ir veikia kaip ir įprasta siuvimo mašina, tik ne audinys yra stumiamas per ją, o ji per audinį. Nors galima ją panaudoti įvairiai. „Handy Stitch“ siuvimo mašina kainuoja vos daugiau nei 6 eurus.

5. „BRELONG PIR“ automatinė tualeto šviesa

Žinote tą jausmą, kai naktį atsikėlę einate į tualetą, tačiau net negalite prisiversti įjungti šviesos? Iš miego pakilusio žmogaus akys yra labai jautrios, tačiau nemalonių pojūčių galima išvengti. „BRELONG PIR“ - tai prie klozeto tvirtinamas į judesį reaguojantis LED šviestuvas. Jis apšviečia klozeto vidų spalvota šviesa, kuri neakina ir leidžia lengvai bei saugiai pasiekti savo naktinio žygio tikslą.

Šviesos spalvą galima pasirinkti - ant šviestuvo korpuso yra mygtukas. Šalia jo yra dar vienas, kuris įjungia ultravioletinę šviesą, kuri žudo mikrobus ir iš esmės sterilizuoja jūsų klozetą. „BRELONG PIR“ naudoja tris AAA baterijas ir atitinka IP65 standartą - šis prietaisas nebijo vandens. „BRELONG PIR“ šviestuvas klozetui kainuoja €5,11.

6. Išmanusis judesio daviklis „Smart PIR MP Alert A9“

Tai - dar vienas įrenginys jūsų namų saugumui. Į šį labai mažą judesio daviklį tereikia įstatyti SIM kortelę ir tada į ją paskambinti. Tuomet jį galima priklijuoti prie durų, kurias norite apsaugoti. Kuomet šis prietaisas pajus judesį, jis paskambins į jūsų telefoną arba atsiųs žinutę. Tai padės ramiau miegoti, kai keliausite, vyksite į svečius ar dėl kitų priežasčių kuriam laikui paliksite namus.

Šis judesio daviklis geriausiai veikia būdamas 4-5 metrų atstumu nuo vietos, kurią norite stebėti (greičiausiai, durų). Jo apžvalgos kampas siekia 120 laipsnių, o baterijos pakaks 5-7 dienų darbui. „Smart PIR MP Alert A9“ išmanusis judesio daviklis kainuoja  €9,22.

7. LCD rašymo lenta

Ar vis dar palikinėjate raštelius ant šaldytuvo? O galbūt patys sau rašote priminimus ir darbų sąrašus? Tam šiais laikais popieriaus švaistyti nebereikia - pakanka tokios labai paprastos LCD rašymo lentos.

Tai - tarsi daugkartinio naudojimo popieriaus lapas. Visi jūsų užrašai ir vaikų piešiniai dingsta vos paspaudus mygtuką. Beje, šis įrenginys elektrą naudoja tik tuomet, kai spaudžiate tą vienintelį mygtuką, todėl baterijų energijos pakanka labai ilgam laikui.

LCD rašymo lentos labai patinka vaikams, tačiau ir praktinės pritaikymo galimybės yra neribotos. 

Mes jau rašėme apie 8,5 colių ir 10€ kainuojančią „Wuxing LZS85“ rašymo lentą, kuri turi vieną mažytę CR2016 bateriją - jos pakanka maždaug 2 metams. Tuomet jau aiškinome ir kaip tokios lentos veikia.

Tačiau dabar pastebėjome beveik dvigubai mažesnį ir gerokai pigesnį jos analogą -   ši LCD rašymo lenta "4.4 inch LCD Writing Tablet" kainuoja €3,51. 4,4 colių ekranas leidžia rašyti žaliai ir, kuomet trinate tai, ką parašėte, naudoja nekeičiamą bateriją.

8. LED dušo šviestuvas

Pamenate nuolatinį perkamiausių TOPų dalyvį - maišytuvo antgalį „Romantic RC - F901“ su LED apšvietimu, kurio spalva keičiasi pagal vandens temperatūrą? Jam nereikia baterijų, o montavimas užtrunka vos porą minučių ir jau galite stebėti, kaip nuo temperatūros keičiasi vandens spalva. 

Tačiau yra ne tik tokie maišytuvų, bet dušo galvučių antgaliai.  Laikas duše yra skirtas ne tik nusiprausimui, bet ir atsipalaidavimui. Prie to gali prisidėti ir spalvų bei šviesos terapija.

Ši dušo galvutė, lengvai prijungiama bet kuriame duše, skleidžia šviesą, kurios spalva keičiasi kas kelias sekundes. Šiam įrenginiui nereikalingos baterijos, įrengimas yra labai paprastas, o rezultatas tikrai patiks daugeliui. 

Kol vanduo šaltesnis, šviesa bus žalia. Vėliau virs mėlyna ir galiausiai pereis į raudoną, jei pradės bėgti labai karštas vanduo. Ši šviečianti dušo galvutė kainuoja €7,30.

9. „Xiaomi ZSH.COM“ rankšluostis

Rankšluosčiai yra vietas tų dalykų, kurių niekada nebus per daug. Net „Xiaomi“ gamina rankšluosčius, kurie, kaip teigiama, yra vieni geriausių už tokią kainą. Visų pirma, jie yra pasiūti iš švediško audinio, kuris yra atsparūs pelėsiui, bakterijoms ir erkutėms. Dėl ypatingos dažymo ir audimo technologijos šie rankšluosčiai išlaiko savo spalvas. Galiausiai, jie neyra, neatsikrato savo siūlų.

Verta paminėti ir svarbiausias „Xiaomi“ rankšluosčių savybes - vieno tokio rankščluosčio išmatavimai - 76 X 34 cm. Kaip rašoma komentaruose, „Xiaomi“ rankšluosčiai pasižymi puikiomis sugėrimo savybėmis, yra lengvi ir purūs.

„Xiaomi“ rankšluostis kainuoja kiek mažiau nei 5 eurus, galima rinktis iš trijų spalvų.

10. „Iron Butterfly String Lights“ dekoracija

Na ir pabaigai, atsipalaidavimui ir dekoracijai skirtas mažmožis. Juk galiausiai, namuose svarbu ne tik funkcionalumas, bet ir grožis. Pagerinti nuotaiką gali ir ši 1,65 m ilgio LED girlianda su metaliniais drugeliais.

Ši 3W girlianda naudoja dvi AA baterijas, todėl jos nebūtina įjungti į elektros lizdą. Drugeliai papuoš ir pavėsines, ir terasas, ir kambarius namų viduje.

Jei ši girlianda pasirodys per trumpa, teks įsigyti kelias. Geriausia tai, kad ji kainuoja ne daug - šios metalinių drugelių girliandos kaina - €5,46

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai (2)