10 gyvenimą lengvinančių daiktų iš Kinijos: pigūs grąžtų ribotuvai, į gėrimo temperatūrą reaguojantis puodelis, tinginiams skirtas telefono laikiklis ir net balsu valdomas dulkių siurblys (Video)  (2)

Žmogus visuomet stengiasi pasilengvinti sau gyvenimą. Kiekvieną darbą norime atlikti tam sueikvodami mažiausią įmanomą energijos kiekį. Tačiau kartais net ir patys nesusimąstome, kiek nedaug tereikia, kad kuri nors kasdienė užduotis taptų kur kas paprastesne. Štai 10 daiktų, apie kuriuos nepagalvojate, nors jie gali stipriai palengvinti jūsų gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Gręžimo gylio ribojimo rankovės

Jei dirbate su metalu ar medžiu ir jums kartais reikia gręžti ne kiaurymines skyles, tikriausiai žinote, kaip sunku tiksliai išmatuoti jų gylį. Tačiau yra įrankių, kurie padeda šią užduotį gerokai palengvinti. Šios rankovės yra montuojamos tiesiai ant grąžto. Tereikia tiksliai pamatuoti, kokio gylio jums iš tikrųjų reikia ir reikiamoje grąžto vietoje prisukti rankovę. Tuomet dirbkite įprastai - gylio ribotuvui pasiekus medžiagos paviršių žinosite, kad jūsų išgręžta skylė yra tiksliai tokio kylio, kokio jums reikėjo.

Šiame rinkinyje yra 7 rankovės (3, 4, 5, 6, 8, 10 ir 12 mm grąžtams) bei raktelis joms pritvirtinti. Tai - labai naudingas įrankis, kuris pravers gręžiant kelias skyles iš eilės. Jis kainuoja vos mažiau nei 2 eurus.

2. Juokingas puodelis

Manote, kad kas jau kas, o puodelis jūsų dienų akivaizdžiai nepalengvins? Bet juk turbūt ne kartą esate patyrę, kai užsigalvoję ar skubėdami gurkštelėjate arbatą, o ji tokia karšta, kad nupliko burną. O ar nebūtų patogu, jei pats puodelis visada bent apytiksliai praneštu, kokios temperatūros yra gėrimas? 

Tai ne tik gali pakelti nuotaiką, bet ir užtikrinti, jog visada tiksliai žinosite ar gėrimas jau atvėsęs, ar vis dar karštas ir reikia būti atsargiems.  

Nors dažniausiai „Cute Heat Sensitive Color Changing Coffee Mug“ yra perkamas kaip dovana, jei mėgstate patogumą ir kad daiktai maksimaliai tarnautų jums, tokį sprendimą su humoro jausmu galite įsigyti ir sau.

Jis tikrai pralinksmins ir jūsų bendradarbius, juolab, kad piešinys apie tai, iš kur atsiranda vaivorykštės, išryškėja tik įpylus karšto vandens.

Geriausia tai, kad šaltas puodelis yra visiškai juodas, todėl neatrodo niekuo ypatingas. Šis juokingas puodelis kainuoja vos daugiau nei 9 eurus.

3. Šviestuvas spintoms ir spintelėms

„zanflare BL – 8119“ - tai trijų LED spintelių šviestuvų komplektas. Šie šviestuvai yra pakankamai maži (vieno ilgis siekia vos 19 cm), tačiau 10 LED elementų skleidžia neblogą 80 liumenų šviesos srautą. To visai pakanka, kad nedidelėje erdvėje surastumėte savo drabužius, virtuvės įrankius ar kitus daiktus.

Geriausia tai, kad šie šviestuvai turi integruotus judesio daviklius ir patys išsijungia po 20 sekundžių. „zanflare BL – 8119“ naudoja 4 AAA standarto baterijas. Šviestuvą taip pat labai lengva pritvirtinti - jį galima priklijuoti ar pasinaudoti magnetine nugarėle. Trijų „zanflare BL – 8119“ šviestuvų rinkinys kainuoja  €15,19.

4. Skardos pjūklas grąžtui

Skardos karpymas yra nemalonus ir varginantis darbas. Tam reikalingi specializuoti įrankiai, kurie gali būti ir pakankamai brangūs. Jei skardos pjaustyti nereikia nuolat, jums padės ir gana pigus ir paprastas priedas elektriniam grąžtui, kuris leidžia greitai karpyti įvairios rūšies ploną skardą. Šis dvi pjovimo galvutes turintis skardos pjaustymo priedas gali įveikti 1,8 mm storio geležį, 1,2 mm storio nerūdijantį plieną, 2 milimetrų storio aliuminį, varį ar plastiką.

Naudotis šiuo įrankiu nėra labai sunku. Su juo komplektuojama ir plastikinė rankena, kuri uždengia vieną iš dviejų pjovimo galvučių ir suteikia patogų tašką valdyti pjovimo krypčiai. Bene geriausiai šis skardos pjovimo antgalis tinka netiesioms linijoms. Jis kainuoja €15,47.

Kaip atrodo tokio įrankio naudojimas?

5. Indų rinkinys iškyloms

Lauke vis dar šalta ir tikriausiai artimiausiu metu nakvoti gamtoje nesiruošiate. Visgi, verta šiltajam metų laikui pasiruošti iš anksto. Šiame rinkinyje yra beveik viskas, ko prireiks maisto gaminimui gamtoje: pora plastikinių dubenėlių, samtis, mentelė, puodas su dangčiu, keptuvė, kempinė ir krepšys viskam susidėti.

Viskas telpa į palyginti nedidelį ryšulėlį, kuris nesunkiai ras vietos kuprinėje. Visas rinkinys sveria mažiau nei pusę kilogramo. Šis rinkinys maisto gaminimui gamtoje kainuoja  €13,39.

6. Išmanusis „Alfawise X5“ automatinis dulkių siurblys, valdomas balsu

Robotai nėra tik ateitis - jie jau dabar gali savarankiškai valyti jūsų namus. O robotai dulkių siurbliai - jau turbūt nieko nestebina. Tačiau net jų tarpe yra tokių, kurie sugeba dar labiau palengvinti gyvenimą. 

Pavyzdžiui, „Alfawise X5“ yra puikus robotizuotas dulkių siurblys, turintis dviejų šepečių ir šluotelių sistemą bei stiprų siurbimą. Tačiau svarbiausia, jog šis dulkių siurblys yra išmanus - jį galima valdyti programėle. Galėsite nustatyti geriausią valymo tvarkaraštį, pasirinkti vieną iš kelių valymo būdų.

Bet jei ir tai reikalauja per daug pastangų, tuomet yra dar geresnis variantas - šį įrenginį galima valdyti ir balso komandomis, jei turite namų asistentę „Alexa“.

Sensoriai užtikrins, kad „Alfawise X5“ be reikalo nesitrankys į baldus ir sienas, o pasirinktas režimas (pavyzdžiui, zigzago, automatinis ar perimetro) bus vykdomas labai tiksliai.

„Alfawise X5“ turi  2600mAh bateriją, kurios pakanka 100-120 minučių darbui. Baterijoms senkant robotas pats sugrįžta į įkrovimo stotelę. „Alfawise X5“ kainuoja  €198,99. Tai - vienas iš geriausiai vertinamų robotizuotų dulkių siurblių rinkoje.

7. „Baseus“ lankstus telefono laikiklis tinginiams

Kartais dienos eina taip lėtai, kad dirbti visai nesinori. Tiesiog sėdime ir kelias valandas naršome internete. Jei taip tingisi, kad net telefoną laikyti sunku, padės štai toks „Baseus“ siūlomas telefono laikiklis.

Jis yra labai lankstus, todėl jį galima panaudoti įvairiai.

Pavyzdžiui, užsidėti ant kaklo, kad būtų patogu žiūrėti vaizdo įrašus. Ar sulankstyti taip, kad jis taptų puikiu stovu.

Šį laikiklį galima panaudoti ir kaip improvizuotą asmenukių lazdą.

„Baseus“ telefono laikiklis kainuoja  €18,29.

8. Dvipusė grindų šluostė su automatinio išgręžimo funkcija

Grindų plovimas yra gana nemalonus darbas, tačiau ši „Rotary Double Sides Lazy Flat Mop“ yra specialiai sukurta tiems, kurie nekenčia to daryti.

 

Ši šluostė yra dvipusė - lengvu rankenos pasukimu ją galima apversti, todėl mirkyti kibire reikės rečiau. Storas audinys puikiai sugeria skysčius, todėl valymas eisis gana greitai, o ir išgręžti šluostę galima jos neliečiant.

Galiausiai, po darbo ją galima pastatyti statmenai, paliekant abu paviršius atvirus, kad ji greičiau išdžiūtų. Ši grindų šluostė kainuoja  €14,65.

9. Gėrimus maišantis puodelis

Šis daiktas - visiškiems tinginiams ir fotografijos mėgėjams. Objektyvo formos puodelis naudoja 2 AAA standarto baterijas, kad jūsų karštus gėrimus išmaišytų vieno mygtuko paspaudimu - pavyzdžiui, cukrų kavoje ar arbatoje, o gal nedidelę kokteilio porciją.

Savaime aišku, jis turi nerūdijančio plieno intarpą ir plastikinę išorę. Šis puodelis yra skirtas tiems, kurie karštus gėrimus pasiima su savimi, todėl turi ir dangtelį.

Šis linksmas objektyvo formos puodelis su gėrimų maišymo funkcija kainuoja kiek daugiau nei 7 eurus.

10. Ultragarsinė skalbyklė

Šis daiktas, vadinamas „Mini Ultrasonic Washing Machine Creative Laundry Washer“, yra idealiai tinkantis keliautojams. Tai - į kišenę telpanti USB skalbyklė, kuri veikia ultragarso principu.

Įmerkus šį prietaisą į vandenį jis skleidžia labai aukšto dažnio vibraciją, kuri išjudina vandens molekules ir padeda išplauti drabužius kad ir viešbučio kriauklėje. Aišku, reikės pridėti ir šiek tiek rankų darbo, tačiau šis prietaisas, anot pirkėjų, yra tikrai naudingas, nors ir nepakeičia tikros skalbimo mašinos.

Geriausia tai, kad šis prietaisas gali būti prijungtas prie išorinės baterijos, kompiuterio ar kito prietaiso, turinčio USB lizdą. Ši kišeninė ultragarsinė skalbyklė kainuoja €14,33.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(7)
(2)

Komentarai (2)