Pradėjo muzikos kūriniuose girdėti tokius garsus, kurių anksčiau negirdėjo: palygino „Xiaomi Hybrid Pro HD“, „KZ ZST“ ir „Mark II Urbanfun HiFi“ su „Sony“, „Sennheiser“ ir „Koss Porta Pro“ ausinėmis (Apžvalga, Video)  (4)

„Xiaomi“ kompanijos kuriamų ausinių kokybe jau spėjo dažnas įsitikinti. Tačiau šiam jau pakankamai gerai žinomam gamintojui rimtai „į atlapus“ kimba ir konkurentai su savo nebrangiomis ir aukščiausiomis technologijomis aprūpintomis ausinėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienos iš tokių yra gana populiarios „KZ ZST“ ir „Mark II Urbanfun HiFi“ ausinės. Ir šios apžvalgos autorius neatsitiktinai pasirinko lyginti šias „Xiaomi Hybrid Pro HD“, „KZ ZST“ ir „Mark II Urbanfun HiFi“ ausines.

Visos jos pagamintos naudojant hibridinę technologiją, tai reiškia, kad visose šiose ausinėse yra dinaminiai ir subalansuotos armatūros transduktoriai. Apie šiuos tipus ir jų įtaką ausinių garso kokybei galite plačiau paskaityti šiame straipsnyje.

Tad įdomiausia, kaip naudojama ta pati technologija atsiliepia muzikos kokybei. Juolab, kad ir ausinių kainos yra ganėtinai skirtingos. Jei „KZ ZST“ kainuoja apie 15 eurų, tai „Mark II Urbanfun HiFi“ – apie 17 eurų, o jau puikiai žinomos „Xiaomi Hybrid Pro HD“ – 25 eurus. Tad pirmasis skirtumas yra gana akivaizdus, tai kaina.

Bet ar skiriasi pagaminimo ir muzikos kokybė? Kuo atskirai išsiskiria kiekvienos ausinės? Gal neverta už „Xiaomi Hybrid Pro HD“ mokėti 25 eurus?

Apie visą tai ir dar daugiau šioje ausinių palyginimo apžvalgoje.

„Xiaomi Hybrid Pro HD“ muzikos kokybė

Apžvalgos autorius gana greitai pripažįsta, kad „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinės yra jo mėgstamiausios, muzikos kokybė yra itin gera. Žemi tonai yra nei per žemai, nei per aukštai, „tiesiog aukso viduriukas“.

Labai panašiai yra ir „KZ ZST“ ausinėse. Vidutiniai tonai „Xiaomi“ ausinėse yra irgi kokybiški, aiškiai ir maloniai girdimas vokalas. Aukšti tonai yra taip pat kokybiški ir iš visų ausinių švariausi. Panašiai yra ir „Mark II Urbanfun HiFi“ ausinėse, bet „Xiaomi“ aukšti tonai yra malonesni.

„Xiaomi Hybrid Pro HD“ yra puiki muzikos kompozicija: aiškiai girdimas vokalas ir kiekvienas instrumentas. Apžvalgos autorius teigia, kad net pradėjo muzikos kūriniuose girdėti tokius garsus, kurių anksčiau negirdėjo klausydamasis muzikos su kitomis ausinėmis.

Anksčiau apžvalgos autorius turėjo „Sony MDR-EX450“ ausines, kurios kainuoja apie 34 eurus. Tai yra dvigubai daugiau nei „KZ ZST“ ar „Mark II Urbanfun HiFi“ ir 10 eurų brangesnės nei „Xiaomi Hybrid Pro HD“.

Muzikos kokybė su „Sony MDR-EX450“ ausinėmis yra fantastiška, tačiau pasiklausius muzikos su ausinėmis, kuriose naudojama hibridinė technologija, tegu ir kiniškose ausinėse, apžvalgos autoriaus nuomonė pasikeitė – „hibridinės ausinės yra visa galva aukščiau“.

Dar turėjo ir „Sennheiser CX 300“ ausines, kuriose taip pat muzikos kokybė apžvalgos autorių tenkino, tačiau hibridinėse ausinėse muzikos kokybė yra geresnė.

Hibridinės ausinės lenkia net ir „Koss Porta Pro“ ausines, kuriose muzikos garsas taip pat yra kokybiškas, bet hibridinėse ausinėse garsas yra stipresnis, švaresnis ir kokybiškesnis. Ir tuo pasižymi visos tris hibridinės ausinės.

„KZ ZST“ muzikos kokybė

Bendrai „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinėse garso kokybė yra geresnė nei „KZ ZST“ ausinėse, nors žemi tonai yra labai panašaus lygio. Aukšti tonai yra ryškesni ir švaresni „Xiaomi Hybrid Pro HD“ nei „KZ ZST“. Tad jei apžvalgos autoriui reikėtų šias ausines reitinguoti, tai „Xiaomi Hybrid Pro HD“ būtų pirmoje vietoje, o „KZ ZST“ užimtų antrąją.

„Mark II Urbanfun HiFi“ muzikos kokybė

„Mark II Urbanfun HiFi“ ausinių vienintelis panašumas į „Xiaomi Hybrid Pro HD“ yra aukšti tonai, tačiau „Xiaomi“ ausinėse jie yra aiškesni ir malonesni. Apžvalgos autoriui pasirodė, kad „Mark II Urbanfun HiFi“ ausinėse vidutiniai tonai yra šiek tiek nešvarūs, ne tokie aiškūs, kaip „Xiaomi“ ausinių atveju. Tačiau „Mark II Urbanfun HiFi“ ausinėse žemi tonai yra patys stipriausi iš visų šių trijų hibridinių ausinių.

Išvados

Apžvalgos autorius buvo visas šias ausines prijungęs prie savo „Apple iPod nano 7“ muzikos grotuvo ir teigia, kad „neabejotinai su „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinėmis klausantis muzikos, garso kokybė buvo pati geriausia.“

Taip, jos kainuoja šiek tiek brangiau nei kitos dvi hibdridinės ausinės. Skirtumas siekia maždaug 10 eurų, tačiau jei jums reikia „krištolinio tyrumo muzikos kokybės ir ne taip svarbu žemi tonai, „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ausinės yra geriausias pasirinkimas.“

Jei mėgstate ryškius žemus tonus ir, kad bendra garso kokybė būtų pakankamai aukšto lygio, tada verta rinktis „Mark II Urbanfun HiFi“ ausines. „KZ ZST“ ausinės yra tarpinis variantas tarp „Xiaomi Hybrid Pro HD“ ir „Mark II Urbanfun HiFi“ ausinių. Tai geras biudžetinis ausinių pasirinkimo variantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(15)
(-8)

Komentarai (4)