„ILIFE A6“ prieš „Xiaomi Mi Robot Vacuum“: su nuolaidomis siūlomi vieni iš pačių geriausiai vertinamų kiniškų robotų dulkių siurblių -palyginimas, savybių skirtumai ir valymo bandymų rezultatai (Apžvalga, Video)  ()

Namų valymas gali būti malonus užsiėmimas, bet tam reikia turėti robotą dulkių siurblį. Tačiau jie ganėtinai stipriai skiriasi ne tik funkcionalumu, bet ir kaina. Tad kaip išsirinkti asmeniškai tinkamiausią? Į šį klausimą padės atsakyti šios apžvalgos autorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Cordless Vacuum Guide nusprendė išbandyti ganėtinai vizualiai panašius robotus dulkių siurblius, tai yra „ILIFE A6“ ir „Xiaomi Mi Robot Vacuum“.

Šioje apžvalgoje detaliai apžvelgiami šių robotų dulkių siurblių skirtumai, jų fukcijos ir kas yra svarbiausia, jie yra išbandomi realiomis sąlygomis.

Tad pirmiausiai pasižiūrėkime į šių robotų išvaizdos skirtumus.

Vizualiniai skirtumai

„ILIFE A6“ yra juodos spalvos su šonuose esančiais sidabro spalvos apvadais. Pats roboto paviršius yra blizgus. „Xiaomi“ robotas dulkių siurblys vizualiai atrodo kiek kukliau, jis yra visas baltas su menkais raudonos spalvos fragmentais.

Robotų apačioje esantys šepetėliai pirmiausiai skiriasi tuo, kad „ILIFE A6“ jų turi du, o „Xiaomi“ – vieną. Taip pat pagrindiniai – dydieji robotų šepečiai skiriasi. „ILIFE A6“ robote yra dvigubo V principo šepetys, kuris neturi šerelių. Jis yra pagamintas iš gumos ir yra ganėtinai lankstus, bet vis tiek užtektinai standus, kad surinktų šiukšles.

„Xiaomi“ robote šepetys yra kiek kitokios formos, banguotas ir su šereliais, taip pat ir didesnis nei „ILIFE A6“ robote. Iš principo „Xiaomi“ robote esantis šepetys yra gana standartinis.

Svarbus momentas, kurį pastebi apžvalgos autorius, yra tas, kad „Xiaomi“ robote yra kiek žemiau nuleisti sensoriai, todėl šis robotas susiduria su rimtomis problemomis, kai reikia nuo grindų užvažiuoti ant kiliminės dangos. Ankstesnėje apžvalgoje, apie tai kalbėjo ir kitas apžvalgos autorius, kuris minėjo, kad problema yra šio roboto ratukuose, kuriems sunkiai sekasi nuo grindų užlipti ant kilimo.

Valdymo ypatumai

Vienas iš itin gerų dalykų, kuo pasižymi „Xiaomi“ robotas, ir tai itin patinka apžvalgos autoriui yra tai, kad jį galima valdyti išmaniojo telefono programėle. Net būnant ne namie, galima nusiųsti robotui užduotį – išvalyti namus. Tai itin puikus dalykas.

„ILIFE A6“ robotas tuo pasigirti negali, jis turi standartinį valdymo pultelį. Jokios papildomos programėlės išmaniajame telefone nepalaiko.

Testavimas, rezultatai ir galutinis verdiktas

Abu robotai dirba efektyviai, tačiau „Xiaomi“ robotas dirba gerokai efektyviau. Ir šiuos žodžius apžvalgos autorius pagrindžia šių robotų testavimu. Patikrina kaip veikia jų navigacijos, kaip greitai surenka purvą ir ar daug jo palieka baigę darbą.

Pirmiausiai prie starto linijos atsistoja „ILIFE A6“ robotas dulkių siurblys. Kad būtų užduotis kuo sunkesnė, apžvalgos autorius purvo ant grindų pripylė ne vienoje vietoje, bet jo pribarstė po skirtingas kambario vietas: palei sienas, aplink kėdės kojas, kampuose ir t.t.

„ILIFE A6“ robotas važinėdamas po grindis naudoja įprastą infraraudonųjų spindulių sensorių. Tad baigus siurbti, apžvalgos autorius pasvėrė, kiek iš 50 gramų išpilto purvo ant grindų, sugebėjo surinkti šis „ILIFE A6“ robotas dulkių siurblys. Svarstyklės parodė, kad iš viso surinko 44 gramus purvo. Apžvalgos autorius pripažįsta, kad tai visai geras rezultatas, ir jei dar būtų leidęs šiam robotui padirbėti kiek ilgiau, jis greičiausiai būtų surinkęs dar daugiau purvo.

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ vietoj IR sensorių naudoja lazerinius atstumo jutiklius, o tai yra gerokai pažangesnė sistema. Ant grindų vėl buvo išpilta 50 gramų purvo ir tose pačiose vietose, kaip ir testuojant „ILIFE A6“, ir tada paleistas „Xiaomi“ robotas darbuotis. Kaip ir įprasta šiam robotui, jis nuskenuoja teritoriją ir pradeda darbą apvažiuodamas teritorijos kraštus, o veliau išvalo visą likusią teritoriją. Visas darbas užtruko maždaug 15 minučių ir per jas „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ surinko 49 gramus purvo.

Tad apibendrinus, apžvalgos autoriui labiau patinka „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotas dulkių siurblys, jis yra gerokai efektyvesnis. Tai ypač aktualu tiems, kurie turi didelius namus ir yra daug valomo ploto.

„ILIFE A6“ robotas dulkių siurblys surenka 4.9 pirkėjų balus iš 5 galimų, dabar su 17% nuolaida kainuoja 174€ ir yra geras pasirinkimas, ypač jei norima sutaupyti pinigų ir jei namai nėra dideli, pavyzdžiui, butas.

Bet jei namai yra dideli ar net ir vidutinio dydžio – „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ yra geresnis pasirinkimas. Šis robotas dulkių siurblys yra vienas iš pačių perkamiausių tarp visų kiniškų prekių, o pasitaikius nuolaidoms jis tiesiog šluojamas iš lentynų. Pirkėjai jam skiria 4.89 balus iš 5 galimų, o šiuo metu su 16% nuolaida jis kainuoja 284€, tačiau tokios kainos modelių kiekis tirpsta tiesiog akyse. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()