Nutekėjo informacija apie „Huawei Mate 20 Pro“: tai gali būti galingiausi telefonai rinkoje ir kur pradingo pirštų atspaudų skaitytuvas?  (2)

„Huawei“ žurnalistams išsiuntė pakvietimus į naujojo „Huawei Mate 20“ pristatymą. Naujoji telefonų serija bus pristatyta spalio 16 d. Londone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau internete jau sklando ir nutekinta informacija apie būsimą modelį. Žinoma, nėra jokių garantijų, kad viskas bus taip, kaip skelbiama, bet juk smalsu ir tikėtini variantai, ko galima laukti – ar galų galiausiai bus galima palyginti, kur ir kas buvo pataikyta, o kas – ne.

Kas tvirtai žinoma – naujoji „Mate 20“ serija turės naująjį „Kirin 980“ procesorių, kokio dar neturi joks rinkoje esantis telefonas. Šis procesorius, pristatytas IFA parodoje Berlyne, yra pagrįstas naująja 7nm technologija, kurios rezultatai, palyginus su dabar įprasta 10 nm procesorių technologija – 20% padidėjęs telefono našumas, 40% išaugęs energijos naudojimo efektyvumas, o pats „Kirin 980“ už savo pirmtaką „Kirin 970“ yra 58% efektyvesnis. Tokie parametrai, tikėtina, pavers „Mate 20“ seriją jei ne pačiais galingiausiais, tai vienais galingiausių telefonų rinkoje.

Vienas iš informacijos nutekinime besispecializuojančių portalų „Slash Leaks“ pasidalino ir „Huawei Mate 20” dizainu – panašu kad dizainas nutekėjo siunčiant jį telefono dėkliukų gamintojams.

Iš nutekintos informacijos galima spėti, kad „Mate 20“ serija turės 6,9 colių įstrižainės ekraną ir trigubą fotosistemą nugarėlėje (bet su neįprastu kvadratiniu išdėstymu). Kas įdomu, tai kad dizaine nematyti jokios vienos pirštų atspaudų skeneriui – fizinio mygtuko priekyje išvis nėra (o būtent ten montuojamas P20 serijoje), nėra jo ir nugarėlėje (kaip „Mate 10“ serijoje). Tai atveria vietą spėlionėms: ar jis bus įrengtas korpuso šone? Ar – po stiklu? O gal jo išvis neliks?

Kiti šaltiniai siūlo ir kitokių spėjimų. Pavyzdžiui, kad „Huawei“ pagaliau pasiūlys ir dar didesnę bateriją, nei dabar „Mate 10 Pro“ ar „P20 Pro“ esanti 4000 mAh baterija. Taip pat – belaidį krovimą ir belaides ausines. Taip pat gandai sklando ir ir apie specialią išplėstinės atminties kortelę.

Taip, ne vietą microSD kortelei, bet atskirą, „Huawei“ patentuotą „NM Card“, apie kurią kol kas žinoma tik tiek, kad ji garantuos 90 MB/s duomenų įrašymo greitį, kokio reikalauja filmavimas 4K ir aukštesne raiška.

Kiek visos šios prognozės pasiteisins, paaiškės spalio 16-ąją Londone – kur „Lietuvos rytas“ dalyvaus naujųjų telefonų pristatyme ir pateiks šviežiausias naujienas bei įspūdžius apie „Huawei Mate 20“, „Huawei Mate 20 Pro“ ir „Huawei 20 Lite“ – ar ir dar ką nors, ką sugalvos pristatyti „Huawei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(19)
(3)
(16)

Komentarai (2)