Anonsuotas pats didžiausias SEAT šeimos SUV automobilis „Tarraco“ – visais ratais varomas visureigis, galintis pervežti net 7 žmones (Video)  ()

SEAT Paryžiaus automobilių parodoje pristatė naują didelį visureigį „Tarraco“ – visais ratais varomą automobilį, galintį pervežti 7 žmones. Naujasis „Tarraco“ yra didžiausias SEAT šeimos SUV automobilis, gerokai didesnis nei „Ateca“ ir „Arona“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo pagrindas – „Volkswagen Group“ koncerno MQB-A platforma su prailginta ratų baze, kuri naudojama didelių miesto visureigių gamyboje.  Labiausiai nuo savo prabangesnių brolių „Audi Q7“ ir „Volkswagen Tiguan“ naujasis „Tarraco“ skirsis gerokai mažiau galingais varikliais ir kartu mažesne kaina.

Automobilis turi „Dynamic Chassis Control“ (DCC) važiuoklės sistemą, per kurią vairuotojas pats gali pasirinkti kokio važiavimo režimo jis nori, tačiau sistema ir pati automatiškai gali nustatyti važiavimo režimą, atsižvelgiant į kelio būklę ir vairavimo stilių.  Visi varikliai turi tiesioginio degalų įpurškimo sistemas, turbinas ir „Start-Stop“ technologiją, jų galia – nuo 150 iki 190 AG. 

Siūlomi du benzininiai varikliai: 4 cilindrų 1,5 l TSI, kuris išvysto 150 AG ir yra montuojamas su 6 pavarų mechanine pavarų dėže bei varo priekinius ratus, bei 2,0 l 190 AG variklis, kuris montuojamas su automatine DSG pavarų dėže ir varo visus ratus.

Siūlomi ir du dyzeliai, abu 2,0 l TDI, kurių galia – 150 ir 190 AG. Modelis su silpnesniu varikliu gali būti su 6 pavarų mechanine pavarų dėže ir tada bus varomas priekiniais ratais arba automatine 7 pavarų DSG dėže, ir tuomet būtų varomas visais keturiais ratais. Galingesnė versija bus varoma tik visais ratais ir su automatine DSG greičių dėže. Vėliau gamintojas planuoja ir versijas su alternatyviomis technologijomis.

Naujasis didelis visureigis yra pavadintas Viduržemio jūros miesto Taragonos garbei. Tai istorinis ir kultūrinis, įkvepiančios architektūros persunktas pajūrio miestas.

„Tarraco“ pavadinimas buvo išrinktas balsavimo būdu, kuriame dalyvavo daugiau kaip 140 000 entuziastų. Naujasis automobilis bei jo dizainas yra sukurtas SEAT gamykloje Martorelyje, Barselonoje, o gaminamas Wolfsburge, Vokietijoje. Tai jau trečias kompanijos miesto visureigis. Gamintojas tikisi pritraukti naujus pirkėjus, padidinti markės žinomumą, prestižą ir pelningumą, nes tokius automobilius pirkėjai paprastai renkasi prabangios komplektacijos.

Nuo šių metų pradžios iki rugsėjo mėnesio, SEAT visame pasaulyje pardavė 383 900 automobilių, o tai yra 21,9 proc. daugiau negu per tą patį periodą praėjusiais metais. 2015-2019 metais SEAT į automobilių kūrimą investavo 3,3 mlrd. eurų.

„Tarraco“ pristatymas video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: