Populiarioje „Apple“ programėlėje – kritinė saugumo skylė: kiti žmonės jus girdėti gali ir tada, kai to nesitikite  (5)

Rimta „Apple“ programėlės „FaceTime“ klaida leidžia vartotojams pasiklausyti žmonių, kuriems jie skambina, bet šie neatsiliepia į skambutį. Tam tikromis aplinkybėmis klaida taip pat leidžia skambinantiesiems matyti vaizdą per vartotojo, kuriam skambinama, telefono kamerą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji klaidą pastebėjo „9to5Mac“.

Klaida įjungia „FaceTime“ skambučio gavėjo telefono mikrofoną jau tuo metu, kai aidi skambučio melodija, bet jis dar neatsiliepia į skambutį. Jei recipientas paspaudžia telefono išjungimo mygtuką – kas dažniausiai daroma, kai norima išjungti skambučio garsą ar jį ignoruoti – telefonas skambintojui pradeda transliuoti vaizdą, kurį mato recipiento kamera.

Kol kas žinoma tik tiek, kad „Apple“ ketina ištaisyti šią klaidą „vėliau šią savaitę“.

Iki šiol „Apple“ bandė išsiskirti iš kitų kompanijų – tokių, kaip „Facebook“ ar „Google“ – deklaruodama savo prioritetus privatumo ir saugumo srityje. Šio mėnesio pradžioje CES parodos metu kompanija Las Vegase (JAV) net iškabino plakatus „Kas atsitinka tavo „iPhone“, tas ir lieka tavo „iPhone“ (angl. What happens on your iPhone, stays on your iPhone), rašo „The Guardian“.

Bet kol „Apple“ pateiks programėlės atnaujinimus, ko gero geriausias būdas apsaugoti savo privatumą būtų deaktyvuoti šią programėlę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai (5)