„Xiaomi“ pagerins viską: sukūrė itin paprastą, bet labai patogų elektrinį durų skambutį, kuriam nereikia nei laidų, nei baterijų, gali dirbti su keliais siųstuvais ir imtuvais ir net atsiųsti informaciją į programėlę  ()

„Xiaomi youpin“ išmanusis durų skambutis yra kitoks nei kiti. Jis yra gana didelis, pasižymi minimalistine išvaizda ir labai paprastu įrengimu. Tiesa, labiausiai intriguoja pats faktas, kad šiam belaidžiam durų skambučiui nereikia jokių baterijų. Tai kaip jis veikia?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau pradėkime nuo pradžių. „Xiaomi Linptech youpin Home Smart Wireless Doorbell“ - tai dviejų dalių sistema. Siųstuvas - tai mygtukas, įrengiamas kur nors prie namų durų. O imtuvas - tai pats skambutis, kurį reikės įsirengti namie. Visą sistemą galima įrengti vos per kelias minutes. Tačiau pirmasis klausimas turėtų būti susijęs su kaina.

Kiek kainuoja „Xiaomi Linptech youpin Home Smart Wireless Doorbell“?

  • Gearbest.com - versija be „Wi-Fi“ - €19,79;
  • Versija su „Wi-Fi“ - €24,30;
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Šio „Xiaomi“ durų skambučio skersmuo - 67 mm, o storis - 19 mm. Jį galima pritvirtinti dviem būdais - jį galima priklijuoti šalia durų arba nuimti galinį dangtelį ir mygtuką pritvirtinti varžtais. Kad ir ką pasirinktumėte, skambučio mygtukas turėtų tvirtai laikytis prie sienos. Jo, beje, negalima įrengti ant metalinių durų, nes jos gali blokuoti belaidžio prietaiso signalą.

Na, o imtuvas yra tiesiog įjungiamas į elektros lizdą. Prie vieno mygtuko galite prijungti porą imtuvų - vieną galite įrengti svetainėje, o kitą - miegamajame ar darbo kambaryje. Lygiai taip pat prie vieno imtuvo galite prijungti kelis mygtukus, jei jūsų namuose yra daugiau nei vienos durys. 

O kaip suprasti, prie kokių durų buvo paspaustas skambutis? Labai paprasta - kiekvienam siųstuvui galima nustatyti skirtingą melodiją.

Maksimalus efektyvus atstumas tarp siųstuvo ir imtuvo atviroje erdvėje - 50 metrų. Jūsų namų sienos šį atstumą gerokai sutrumpina, tačiau neturėtų kilti problemų bet kuriuose namuose.

Geriausia tai, kad po tokio greito įrengimo šiam durų skambučiui nereikia jokios priežiūros. Jis neturi baterijų. Imtuvas, kaip jau supratote, yra įrenginio centras - jis jungiamas tiesiai į kištukinį lizdą. O štai siųstuvas yra labai paprastas prietaisas, kuris reikalingą energiją pasigamina pats.

Nuspaudus mygtuką to fizinio judėjimo energija paverčiama elektros energija. Nedidelio impulso pakanka radijo signalui pasiųsti. Signalas siunčiamas 433.92 MHz dažniu. 

Šis „Xiaomi“ durų skambutis neturi kokių nors švieselių ar kitų ypatingų funkcijų - visa mygtuko paspaudimu sukuriama energija panaudojama signalui pasiųsti.

Ir tai tikrai nereiškia, kad nieko negalima reguliuoti. Imtuvas turi du mygtukus - vienas leidžia reguliuoti garsą (galima pasirinkti vieną iš 5 lygių), o kitas - skambėjimo toną (galima pasirinkti vieną melodiją iš 36).

Atkreipkite dėmesį, kad imtuvas gali būti bazinės versijos arba su WiFi. Jei pasirinksite su WiFi, bus galimybė prisijungti prie Mijia programėlės arba net susieti skambutį su kitais išmaniais „Xiaomi“ prietaisais. Bazinė skambučio versija tokių galimybių neturi. 

Taigi, „Xiaomi“ durų skambutis puikiai tiks bet kuriems namams. Juolab, kad jo dizainas nerėžia akies ir per daug neatkreipia dėmesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()