Savaitės įdomiausių apžvalgų panorama: kaip nuo karščio gelbėja nešiojamas „Xiaomi“ ventiliatorius, „turbūt pats geriausias biudžetinis projektorius“ ir ką galima nuveikti su daugiafunkciu „Xiaomi HOUHOU 15 in 1“ įrankiu (9 apžvalgų suvestinė, Video)  ()

Šios savaitės įdomiausios apžvalgos:

- „Tiso i4 Bluetooth 5.0“ TWS belaidės ausinės - perkamiausios TWS ausinės su puikiu garsu;

- „ZEALOT H11“ belaidės, sportinio tipo ausinės - geras pasirinkimas sportuojantiems;

- Daugiafunkcis įrankis „Xiaomi HOUHOU 15 in 1“ - nuostabi kokybė, galybė naudingų funkcijų ir puiki kaina: apžvalgininkas pademonstruoja ką su juo galima nuveikti;

- „Xiaomi EcoBrand Mini Portable Fan“ - nedidukas, kompaktiškas, nešiojamas mini ventiliatorius: tikras išsigelbėjimas nuo karščio;

- „Xiaomi Amazfit Cor 2“ išmanioji apyrankė - palyginimas su populiariąja „Xiaomi Mi Band 3“ ir įdomus verdiktas;

- „DOOGEE S70“ – pirmasis tvirtas išmanusis telefonas, skirtas žaidimų maniakams;

- „Aun C80 UP“ projektorius - pats perkamiausias biudžetinis projektorius, detalus testavimas: apžvalgininkas - „būtų sunku rasti geresnį biudžetinį projektorių“;

- 4 išmaniųjų lempučių palyginimas – ką verta rinktis, o į ką geriau nekreipti dėmesio: detali apžvalga ir funkcijų demonstracija;

- „MPOW CD174“ į judesius reaguojantis, saulės elementais maitinamas šviestuvas - detalus testavimas: apžvalgininkas - „geresnio varianto nedidelės teritorijos ir kiemo apšvietimui aš kol kas dar neradau“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garso įranga

Šią savaitę turime porą gerų apžvalgų, kuriose detaliai apžvelgiamos ir išbandomos įdomios ir skirtingos ausinės.

„Tiso i4 Bluetooth 5.0“ TWS belaidės ausinės - perkamiausios TWS ausinės su puikiu garsu

Aliexpress - 19,66 €.

Vienos perkamiausių TWS ausinių Aliexpress parduotuvėje – virš 5800 užsakymų, 4,8 reitingas iš 5 galimų ir virš 2150 pirkėjų atsiliepimų, kurie yra itin teigiami.

Kuo gi šios vandeniui atsparios, talpias baterijas turinčios ir geru funkcionalumu pasižyminčios belaidės ausinės tokios geros?

Šios apžvalgos autorius taip pat siekia tai išsiaiškinti ir labai išsamioje apžvalgoje pasidalina savo įspūdžiais, kaip ausinės laikosi ausyse, kokia pagaminimo kokybė, garso kokybė ir kt.

„Galiu ilgai klausytis muzikos – ausinės sėdi patogiai ausyse ir jų neskauda. O garsas yra tiesiog puikus. Pirmą kartą, kai jas įsidėjau ir pradėjau klausytis muzikos, labai nustebau. Tiek daug garso, gilus ir stiprus bosas. Nėra jokių pastebimų dažnių iškraipymų. Maksimalus garso lygis siekia net 108 dB.

Iš savo patirties galiu pasakyti, kad 6 mm diafragmos dirba labai gerai ir šios Tiso i4 Bluetooth 5.0 TWS belaidės ausinės yra geresnės nei populiarios QCY QS1 ir Blitzwolf BW-FYE3 versijos. Tad jei ieškote naujų ausinių – Tiso i4 Bluetooth 5.0 TWS yra puikus pasirinkimas.“

„ZEALOT H11“ belaidės, sportinio tipo ausinės - geras pasirinkimas sportuojantiems

Aliexpress - 10,45 €.

Šiltuoju metų laiku vis daugiau laiko praleidžiame lauke, aktyviai leidžiame laisvalaikį, sportuojame. Ir šios belaidės „Bluetooth“ ausinės yra puikus pasirinkimas, jei tuo pačiu metu norime mėgautis muzika.

„ZEALOT H11“ ausinės yra patogios dėvėti, atsparios vandeniui, turi talpią bateriją, mikrofoną, tad gali būti naudojamos ir kaip laisvų rankų įranga. Štai ką apie šias ausines sako apžvalgininkas.

„Visai gera baterija – esant vidutiniam garso lygiui, jos užteko 6,5 valandoms. Ausines prijungiau prie savojo Xiaomi Redmi Note 5 telefono ir galiu pasakyti, kad garsas nėra blogas. Žemų tonų tikrai užtenka, bet vidutinių tonų mažokai. Tiesa, su garso vienodintuvu situaciją galima pagerinti.

Naudoti, kaip laisvų rankų įrangą galima, mikrofonas yra normalus, savo pašnekovą girdžiu taip, tarsi kalbėčiau telefonu.

Apskritai, ausinės tikrai neblogos. Gerai laikosi ausyse, izoliuoja išorinį triukšmą. Aš esu jomis patenkintas. Belieka tik pradėti sportuoti, nes juk būtent sportuojantiems jos ir yra skirtos.“

Daugiafunkcis įrankis „Xiaomi HOUHOU 15 in 1“ - nuostabi kokybė, galybė naudingų funkcijų ir puiki kaina

Aliexpress - 28,21 €

Tokie daugiafunkciai įrankiai praverčia namuose, bet visas jų funkcionalumas ir privalumai pasimato kelionėse. Juk išties yra patogu turėti po ranka vieną įrankį, su kuriuo galima pjauti, kirpti, gnybti, atidaryti ir t.t.

O dar geriau, kad toks įrankis būtų pagamintas kokybiškai, tvirtai ir, žinoma, pageidautina, kad galėtume jį įsigyti už priimtiną kainą. Tiesą pasakius, panašaus tipo, kokybės ir funkcionalumo įrankiai dažnu atveju kainuoja bent 2-3 kartus brangiau, bet tik ne „Xiaomi HouHou 15 in 1“.

Apžvalgininkas teigia, kad „Xiaomi“ ir vėl pagamino nuostabios kokybės daiktą, kuris užtikrina puikų funkcionalumą, galimybę kiekvieną detalę išrinkti, išvalyti, jei yra poreikis - pakeisti, vėl sudėti ir toliau naudotis. Ir visą tai už labai gerą kainą.

Šioje apžvalgoje detaliai supažindinama su šiuo įdomiu bei naudingu „Xiaomi HouHou 15 in 1“ daugiafunkciu įrankiu ir pademonstruojama ką su juo galima nuveikti.

„Xiaomi EcoBrand Mini Portable Fan“ - nedidukas, kompaktiškas, nešiojamas mini ventiliatorius

Aliexpress - 9,42 €.

Šiomis dienomis turbūt net ir karščio mėgėjai jau ieško pavėsio - vasara į Lietuvą atkeliavo su trenksmu. Tiems, kuriems tenka važiuoti viešuoju transportu ar visą darbo dieną praleisti biure, tikrai per daug nesidžiaugia tokia aukšta temperatūra. Tačiau situaciją gali pagelbėti šis nedidukas, stilingas ir labai veiksmingas prietaisas.

„Xiaomi EcoBrand Mini Portable Fan“ yra labai įdomus prietaisiukas, toks mini ventiliatorius. Jį galima nešiotis su savimi, turi patogią rankenėlę, įkraunamas per microUSB jungtį (laidas jau yra pakuotėje) ir palaiko 3 režimus. O kaip gi jis veikia? Apžvalgininkas tikina, kad tiesiog puikiai.

„Kompaktiškas daikčiukas: 80 x 88 x 86 mm, o sveria vos 112 gramus. Ventiliatorių galima pasukti 24 laipsnių kampu, kas taip pat yra labai naudinga.

Patogi rankena, stipriai pučia vėją. Ypač pasirinkus 3-iąjį režimą. Keletą dienų su šiuo prietaisu važinėjausi viešuoju transportu ir šalia buvę žmonės man realiai pavydėjo. Kai taip karšta ir turi rankoje tokį patogų prietaisą, kuris atvėsina – sunku nepavydėti.

Jis lengvai telpa rankinėje ir jo 900 mAh talpos baterijos tikrai užtenka bent 3 valandoms. Darbe prijungiau jį su mircoUSB-USB laidu ir kol dirbau, šis ventiliatorius mane vėdino. Žinoma, tada naudojau pirmąjį režimą.

Beje, rekomenduoju naudotis pakuotėje esančiu specialiu padėkliuku. Jei ventiliatorius padėtas tiesiog ant stalo, jis šiek tiek vibruoja ir kelia minimalų triukšmą, tad geriau jį padėti ant specialaus padėkliuko. Taip ir pačio stalo bei prietaiso nebraižysite ir tuo pačiu jis dirbs tyliau.

Tad tiems, kas vasaros metu važinėja viešuoju transportu ir tenka dirbti biure – rekomenduoju.“

„Xiaomi Amazfit Cor 2“ išmanioji apyrankė - ar ji tikrai geresnė už „Xiaomi Mi Band 3“?

„Xiaomi Amazfit Cor 2“: Aliexpress - 44,85 €; „Gearbest“ – 42,30 €.

„Xiaomi Mi Band 3“: Aliexpress - 22,26 €, Gearbest - 23,40 €.

Xiaomi konkuruoja ne tik su kitais gamintojais, bet intensyvi konkurencija vyksta ir pačios įmonės viduje. Štai „Xiaomi Mi Band 3“ yra viena perkamiausių išmaniųjų apyrankių, o dabar į šį titulą taikosi ir naujoji „Huami Amazfit Cor 2“.

Bet ar dvigubai brangesnė išmanioji apyrankė yra tikrai tokia gera, ką jį tokio gali pasiūlyti ir ar verta ji tų pinigų? Apžvalgininkas pasidalina savo asmeniniais pastebėjimais ir išmaniųjų apyrankių bandymo rezultatais.

„Pats pirmasis dalykas yra tas, kad Amazfit Cor 2 turi spalvotą ekraną ir šią apyrankę yra gerokai lengviau valdyti nei Mi Band 3. Patogesnis sporto režimų bei kitų funkcijų pasirinkimas ir jų valdymas.

Kalbant apie kalorijų, žingsnių skaičiavimą, širdies ritmo matavimą, tai apyrankių tikslumas yra panašus. Tik Cor 2 širdies ritmą matuoja šiek tiek greičiau.

Nors Cor 2 baterija yra didesnė, tačiau ją greičiau iškrauna spalvotas ekranas. Jei Mi Band 3 baterijos užtenka apie 15 dienų, tai, priklausomai nuo naudojimo, Cor 2 baterijos užtenka 5-10 dienų.

Nors Cor 2 turi didesnį ekraną ir daugiau funkcijų, bet čia negalima pasirinkti konkretaus „netrukdyti“ laiko, o tik tokį, kokį siūlo pati apyrankę: „auto“ ir „now“ režimai.

Kitas erzinantis dalykas, kad negalima tiesiogiai apyrankėje nustatyti žadintuvo signalo. Pirmiausiai reikia jį nustatyti telefono programėlėje ir tik tada jį apyrankėje bus galima įjungti arba išjungti.

Gavus pranešimą, Cor 2 ekrane jį gana patogu skaityti, bet jei jis yra labai ilgas, visos informacijos nematysime. Taip pat nėra galimybės į jį atsakyti.

Tad apibendrinant galiu pasakyti, jog Amazfit Cor 2 yra labiausiai tinkama tiems žmonėms, kurie nori sekti savo fizinės veiklos rodiklius ir turėti išmaniąją apyrankę su išmaniųjų laikrodžių funkcijomis. O ar Amazfit Cor 2 verta tokios kainos, o gal geriau pasirinkti Mi Band 3 – lieka nuspręsti jums patiems.“

„DOOGEE S70“ – pirmasis tvirtas išmanusis telefonas, skirtas žaidėjams

Aliexpress - nuo 222,84 €.

Tikriems žaidimų maniakams atsiranda vis daugiau įdomių išmaniųjų telefonų, kurie yra pasirengę užtikrinti maksimaliai gerą žaidimų patirtį.

Į šią specifinę vartotojų grupę nusitaikė ir „DOOGEE“ kompanija, kurį pristatė naująjį „DOOGEE S70“ išmanųjį telefoną.

Jis pristatomas, kaip žaidėjams skirtas įrenginys ir įdomiausia yra tai, kad tai turbūt pirmasis pasaulyje itin tvirtas išmanusis telefonas, su kuriuo nebaisios bet kokios orų sąlygos, kritimai ant žemės ir t.t., bet ir dar galima maksimaliai mėgautis žaidimais. Tik ar taip iš tikrųjų ir yra? Apžvalgininkas teigia, kad ne visai.

„DOOGEE S70 išmanusis telefonas yra labai tvirtas. IP68/IP69K standartai, tad jis visiškai nebijo vandens bei kritimų ant žemės. Įjungęs telefoną panardinau į vandenį ir jis veikė kuo puikiausiai. Gamintojas teigia, kad korpusas toks tvirtas, kad su šiuo telefonu galima gliaudyti riešutus. Neabejoju, jog tai tiesa.

Pagaminimo kokybė puiki, didelis 5,99 colių FHD+ ekranas, pirštų atspaudų skaitytuvas, Face ID, 5500 mAh talpos baterija, palaikomas belaidis įkrovimas ir kiti privalumai.

S70 pristatomas, kaip žaidėjams skirtas išmanusis telefonas ir net yra galimybė papildomai įsigyti žaidimų valdiklį ir taip dar patogiau žaisti su šiuo telefonu. Deja, bet šio telefono techniniai dalykai nėra tokie puikūs, kad galėtume žaisti pačius naujausius žaidimus, esant maksimaliems nustatymams.

Helio P23 procesorius iš savęs tiek neišspaudžia kiek mes reikalaujame. Žinoma, tokioje kainų kategorijoje tai yra visai neblogas rodiklis, bet DOOGEE S70 nėra tikriems žaidėjams skirtas išmanusis telefonas. Tai yra labai kokybiškas tvirtas išmanusis telefonas.“

„AUN C80 UP“ projektorius - pats perkamiausias biudžetinis projektorius

Aliexpress - nuo 74,15 €, Gearbest - nuo 81 €.

Apžvalgininkas teigia, kad „AUN C80 UP“ yra perkamiausias biudžetinis projektorius Aliexpress parduotuvėje. Jau dabar užsakymų daugiau nei 4670, net 4,8 reitingas iš 5 ir beveik 3000 atsiliepimų, kurie yra išskirtinai teigiami.

Tai namams skirtas, itin kompaktiškas projektorius su „Android“ operacine sistema, „WiFi“, „Bluetooth“, 1280 x 720 raiška, galimybe žiūrėti 3D medžiagą, prijungti ausines, žaidimų konsoles, kompiuterius, telefonus, garso įrangą, TV priedėlius ir kt.

Išsamioje apžvalgoje – nuo išpakavimo iki išbandymo – parodoma, kaip dirba šis projektorius ir ką jis gali.

„Labai kompaktiškas, gerai pagamintas ir funkcionalus projektorius. Jis turi gana bazinę sistemą ir keliauti per parametrus yra labai paprasta, bet kai įjungiame Android, šis projektorius pavirsta į savotišką TV priedėlį.

Čia jau ir Kodi, Netfilx, Youtube ir kt. yra. O nuėję į Google paskyrą galima naudotis visomis jo suteikiamomis naudomis. Taip pat prie projektoriaus tampa įmanoma prisijungi belaidžiu būdu: MiraCast, AirPlay, DLNA. Tad čia yra viskas ką turi įprastas TV priedėlis ir Android 6.0 operacinė sistema dirba gerai.

Kalbant apie vaizdo kokybę, tai ji yra labai gera. Įprastai yra 1280 x 720, tačiau palaiko ir 1920 x 1080 FHD. Ryškumas siekia 2000 liumenų ir projektoriaus lempa tarnaus 30 000 valandų. Vaizdas išlieka kokybiškas ir vidutiniškai apšviestame kambaryje, bet, žinoma, geriausia žaisti žaidimus bei žiūrėti filmus, kai kambaryje yra tamsu. Tada vaizdas sodresnis, ryškesnis.

Beje, daugelis tokių projektorių susiduria su ta pačia problema. Pastatyti statmenai rodomam vaizdui, pastarojo kraštuose būna tam tikri neryškumai, vaizdo susiliejimas. Šiuo atveju tokių dalykų nepastebėjau. Visas projekcijos plotas yra ryškus ir be kažkokių suliejimų. Už tokią kainą projektorius užtikrina puikų rezultatą.

Garso kokybė taip pat visai gera. 5W garsiakalbio užtenka ir be papildomos garso įrangos ne gėda bičiuliams parodyti filmą. Bendrai, už tokią kainą tikrai būtų sunku rasti geresnį biudžetinį projektorių. Tikrai rekomenduoju.“

4 išmaniųjų lempučių palyginimas – ką verta rinktis, o į ką geriau nekreipti dėmesio

„Xiaomi Philips (Zhirui) Smart LED Bulb“: Aliexpress - 9,85 €.

„Aqara Smart Bulb“: Gearbest - 11,70 €, Aliexpress - 13,97 €.

„Xiaomi Yeelight Smart LED Bulb“: Gearbest - 15,30 €, Aliexpress - 14,80 €.

„Huawei Sansi WiFi Smart Multi-Color LED Light“: eBay - apie 22 eurus.

Kokybiška ir išsami apžvalga, kurios autorius detaliai pademonstruoja kiekvieną išmaniąją lemputę, jos techninius dalykus, prijungimą prie programėlių, galimybes, valdymą, suteikiamus privalumus.

Apžvalgoje išaiškėja, kad tikrai ne visos išmaniosios lemputės yra tokios puikios ir jos viena nuo kitos ganėtinai skiriasi. Tad štai ką po visų bandymų teigia apžvalgininkas.

„Jei norite turėti galimybę keisti šviesos spalvą, tada rekomenduoju atkreipti dėmesį į Yeelight lemputę, o jei ieškote gana paprastos, bet kokybiškos lemputės, kurią galima lengvai prijungti ir valdyti nuotoliniu būdu bei keisti šviesos temperatūrą – tada labai rekomenduoju Philips lemputę. Jei visgi jums reikia lemputės, kurioje užteks keisti tik jos švietimo ryškumą, tada galima rinktis Aqara lemputę. Na, o Huawei lemputės rekomenduoti negaliu, nes man jos niekaip nepavyko susieti su išmaniąja programėle.“

„MPOW CD174“ –  į judesius reaguojantis, saulės elementais maitinamas šviestuvas

Aliexpress - 18,60 €.

Apžvalgininkas detaliai apžvelgia šį į judesius reaguojantį, saulės elementais maitinamą „MPOW CD174“ šviestuvą. Parodo, kaip nakties metu šviečia ir reaguoja į judesį.

„MPOW CD174“ yra atsparus vandeniui (IP66), kokybiškai pagamintas, įkraunamas su saulės elementais, palaiko 3 skirtingus švietimo režimus, patogus pritvirtinimas. Tinka įvairių garažų, sodybų ir panašių objektų apsaugai.

Turi IR jutiklį, kuris reaguoja tik į šilumą skleidžiančius objektus: žmones, gyvūnus. Tad jei judės medžių šakos, jis nereaguos ir nešvies. Reaguoja iki 8 metrų atstumu judantį objektą ir matymo kampas siekia 120 laipsnių. Tikrai šaunus daiktas.

„Per dvi savaites, kaip naudojuosi šiuo šviestuvu, aš nepatyriau jokių nesklandumų. Veikia puikiai. Apsauga nuo vandens aukščiausio lygio. Dieną nuo saulės įsikrauna, nakties metu puikiai šviečia. Sukauptos energijos yra daugiau nei užtektinai.

Geresnio varianto nedidelės teritorijos ir kiemo apšvietimui aš kol kas dar neradau. Svarbiausia, kad šviestuvas šviečia tikrai ryškiai ir veikia automatiškai. Rekomenduoju.“




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(5)
(3)

Komentarai ()