Taip gali tik „Xiaomi“: pristatė sulankstomą elektrinį dviratį, kurio kaina nesiekia 350 eurų (Video)  (4)

„Xiaomi“ yra viena didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų pasaulyje, tačiau Kinijoje bendrovė siūlo daugybę kitų produktų, skirtų skirtingiems segmentams. Kai kurie iš šių produktų patenka į pasaulines rinkas, kiti lieka tik Kinijoje. „Xiaomi“ naujausias produktas - naujas „Himo Z16“ sulankstomas elektrinis dviratis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Himo Z16“ dizainas primena šiek tiek anksčiau debiutavusį itin kompatiškai susilankstantį „Himo Z1“, tačiau yra didesnis ir turi ne tik elektrinį variklį, bet ir pedalus, kuriais bus galima pasiekti tikslą, jei baterija išsikraus.

Įdomu tai, kad dviratis sveria vos 22,5 kg, to priežastis – lengva aliuminio konstrukcija.

„Himo Z16“ pasižymi trigubai sulankstomu dizainu – sulenkiamas ne tik rėmas, bet ir vairo rankenos bei pedalai.

Kaip ir dauguma tokio tipo produktų, „Himo Z16“ turi LCD ekraną, kuriame rodo veikimo parametrus – baterijos įkrovimą, greitį, galimą nuvažiuoti atstumą ir panašią informaciją. Skydelis atsparus vandeniui – turi IPX7 sertifikatą.

Dviratis gali būti naudojamas 3 skirtingais režimais: visiškai elektrinis, mynimas padedant elektros motorui ir visiškai fizine jėga paremtas važiavimas. Vienu įkrovimu visiškai elektriniu režimu „Himo Z16“ gali nuvažiuoti 55 km, o jei nuspręsite padėti jam pedalais, atstumas pailgės iki 80 km. Gamintojas dviratyje montuoja automobilių klasės ličio jonų akumuliatorių, kuris gali būti visiškai įkrautas per 5 val.

„Himo Z16“ aprūpintas dviguba diskinių stabdžių sistema, kad yra ganėtinai neįprasta, nes dauguma elektrinių dviračių naudoja būgninius stabdžius gale. „Z16“ aprūpintas atspariomis „CST“ tipo padangomis, kurias galima rasti ir profesionaliuose elektriniuose dviračiuose. Jos užtikrina gerą sukibimą ir pagerina stabdymą. Kad vartotojui nebereikėtų niekuo rūpintis, dviratis turi gamykliškai įrengtus priekinį ir galinį žibintus bei atšvaitus.

Kinijoje elektriniams dviračiams taikomi apribojimai, tad „Himo Z16“ greitis ribojamas iki 25 km/h, bet užsimenama, jog jis gali būti kur kas didesnis.

Numatoma dviračio kaina Kinijoje – 326 eurai. Deja, kol kas nepranešama, kada produktas pasieks tarptautinę rinką, bet enabejotinai jis kainuos gerokai brangiau, vien įvertinant logistikos kaštus, paskui vietiniai mokesčiai, pardavėjų antkainiai. Europoje realu tikėtis 400-500€ sumos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(5)
(30)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: