Į Lietuvą atkeliauja milijoninės investicijos elektrinių dviračių kūrimui finansuoti  (0)

Plėtros kapitalo fondas LitCapital kartu su patyrusiu dviračių gamybos rinkos žaidėju iš Vokietijos – Panther International, bei finansiniais investuotojais iš Danijos pasirašė bendrą sutartį dėl investavimo į Baltic Bicycle Trade, UAB (BBT). Tai jau šeštoji fondo investicija. Iki šiol ši įmonė užsiėmė dviračių prekyba, tačiau nuo šiol ji užsiims ir elektrinių dviračių vystymo, elektrinių dviračių prekinio ženklo kūrimu ir prekybos veikla.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Investicijos į BBT tikslas yra finansuoti elektrinio dviračio technologijų vystymą Lietuvoje bei prekinio ženklo kūrimą. Iki šiol Panther International tai darė Vokietijoje, o gamybą vykdė Šiaulių įmonėje UAB Baltik Vairas.

Investicijų sutartis numato, kad elektrinio dviračio vystymo darbus nuo šiol vykdys Baltic Bicycle Trade Lietuvoje. Investuojamas kapitalas bus panaudotas finansuoti investicijas į elektrinių dviračių technologijų vystymą, prekinio ženklo kūrimą, apyvartinį kapitalą ir pardavimų bei marketingo išlaidas. „Vakarų Europos šalyse elektrinių dviračių paklausa pastaraisiais metais augo įspūdingais tempais. Mes esame įsitikinę, kad tokių dviračių rinka ir toliau augs itin sparčiai; ypač Vakarų Europoje. Mūsų investicijos į BBT padės įmonei vystyti elektrinių dviračių technologijas ir leis tapti vienu iš pagrindinių rinkos žaidėjų su nuosavu prekiniu ženklu“, - sako Šarūnas Šiugža, LitCapital fondo steigėjas ir vadovaujantis partneris.

Iki 2013 metų BBT pagrindinė veikla apėmė didmeninę ir mažmeninę dviračių, su Panther prekės ženklu prekybą. Šiuo metu įmonė priklauso Panther International bei BBT vadovams. 2012 metais buvo priimtas sprendimas BBT koncentruoti veiklą, susijusią su elektrinio dviračio technologijų vystymų, prekinio ženklo kūrimu ir pardavimais bei ieškoti tokiam verslo planui įvykdyti reikalingų tinkamų finansinių investuotojų. Fondo investicijos į BBT sieks nuo 5 iki 10 mln. LTL.

Sprendimas didesnį dėmesį skirti elektrinių dviračių gamybai atspindi Vakarų Europos rinkose jau kelis metus pastebimas tendencijas, kai elektrinių dviračių rinkos augimas yra daug spartesnis nei įprastinių dviračių rinkos plėtra. „Prognozuojama, kad pasaulinė elektrinių dviračių rinka vidutiniškai augs 7.2 proc. per metus iki 2018 metų. Tuo tarpu Vakarų Europoje tikimasi dar spartesnio augimo, kur tikėtinas plėtros tempas tuo pačiu laikotarpiu gali siekti beveik 12 proc. per metus“, - teigia Michael Schminke, Panther įmonių grupės savininkas ir vadovas. 

LitCapital yra plėtros kapitalo fondas, įsteigtas kartu su Europos Investicijų Fondu 2010 m. Fondo dydis yra 25 mil. EUR, jis investuoja į smulkias ir vidutines (privačias) įmones Lietuvoje. Investicijų tipas – ilgalaikės investicijos į privačių įmonių įstatinį kapitalą, siekiant spartesnio įmonių augimo ir plėtros. Vienos investicijos dydis – nuo 2 iki 10.4 mil. litų. Investavimo laikotarpis – 4-6 metai. Vėliau tokiai privačiai įmonei yra ieškomas strateginis investuotojas, kuriam fondas savo akcijas ir parduoda.

Panther įmonių grupė yra viena didžiausių dviračių gamintojų Europoje. Klientams Vokietijoje ir kitose Europos šalyse siūloma įsigyti dviračių gaminių, aprėpiančių visus rinkos segmentus. Grupė gamina dviračius tiek su kitais (private label), tiek su savo prekės ženklu Panther, kurio vystymui skiriamas didelis dėmesys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(1)

Komentarai (0)