Štai koks agregatas gamina „Tesla“ elektromobilių važiuoklę: užsakė dar aštuonias mašinas savo planuojamam „Gigafactory“ Berlyne (Video)  (1)

Įmonė IDRA gamina milžiniškas gamybos mašinas, dar vadinamas „Giga presais“, skirtas „Tesla“. Įmonė pasidalino vaizdo įrašu, kaip veikia didžiulės konstrukcijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektromobilių gamintojas „Tesla“ jau turi keletą šių „Giga presų“ Fremonto ir Šanchajaus gamyklose, kur jie išlieja visą vientisą „Model Y“ važiuoklę, labai supaprastindami gamybos procesą.

Elektromobilių gamintojas užsisakė dar keletą tokių presų, todėl „Giga presų“ gamintojas IDRA pasidalino vaizdo įrašu, kaip statomas trečiasis „Giga presas“, skirtas surinkti sekantiems „Model Y“ modeliams.

 

 

Praėjusiais metais „Tesla“ buvo suteiktas patentas sistemai, apimančiai keturis „Giga presus“, išdėstytus pliuso pavidalu, kurie veiktų kartu, kad vienu ypu išlietų visą transporto priemonės rėmą. Tai reiškia galutinį „Tesla“ svajonės „Giga preso“ tikslą – supaprastintą gamybos procesą, kuris vienu žingsniu išlieja visą transporto priemonę.

Bet yra problema. Kaip sakė „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas, „Giga presas“ yra mažo namo dydžio. Pirmajam net nebuvo vietos Fremonto gamykloje, todėl „Tesla“ turėjo jį surinkti lauke ir pastatyti pašiūres, kad jį apsaugotų.

 

 

Beje, „Giga presai“ vaidina svarbų vaidmenį „Tesla“ ateities planuose. Be jau veikiančių presų Fremonte ir Šanchajuje, „Teslarati“ duomenimis, „Tesla“ užsakė dar aštuonias mašinas savo planuojamam „Gigafactory“ Berlyne.

Kol kas neaišku, kur vyks vaizdo įraše matomas presas, tačiau „Teslarati“ spėja, kad tai gali būti pirmasis iš daugelio, vyksiančių į Vokietiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: