Į Lietuvą atkeliavo neįtikėtinas nešiojamas kompiuteris su dviem ekranais, kokio dar nematėte - „Asus“ šedevras daug judantiems žmonėms su 32GB RAM ir „Intel Core i7“ („Asus ZenBook Duo 14“ apžvalga)  ()

Per pastaruosius metus žmonės vis daugiau dėmesio skiria savo darbo vietos patogumui. Du ekranai yra vienas iš tų patogumų, kuriuos vertina produktyvūs žmonės, tačiau įprasti dviejų ekranų sprendimai nėra labai mobilūs. Juk į lėktuvą neatsineši dviejų monitorių, o gal? Tik pažvelkite į „Asus ZenBook Duo 14“ - šis nešiojamas kompiuteris turi du ekranus, nors yra mažas, lengvas ir mobilus, o ir galia nusileidžia nedaug kam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra „Asus ZenBook Duo 14“?

Tai, kaip teigia gamintojas, yra ateities nešiojamas kompiuteris. 14 colių laptopas su dviem ryškiais liečiamais ekranais. Šis įrenginys yra tobulai subalansuotas daug judantiems žmonėms, kurie nuolat dirba ir kuria. Nors kaip ir viskas šiame pasaulyje „ZenBook Duo 14“ turi trūkumų, tai yra vienas iš retų kompiuterių, kuris nuo konkurentų skiriasi ne tik savo charakteristikomis, bet ir fizine forma. „ZenBook Duo 14“ turi kelias įmanomas konfigūracijas, todėl pažvelkime į nešiojamą kompiuterį, kurį naudojome porą savaičių.

„Asus ZenBook Duo 14 UX482E“

Procesorius: 11-os kartos „Intel Core i7-1165G7“, 2,8 GHz, 4 branduoliai, 8 loginiai procesoriai;

Grafika: integruota „Intel Iris Xe Graphics;

Darbinė atmintis: 32 GB;

Atmintis: 1 TB SSD;

Ryšiai: „Wi-Fi 6“ ir „Bluetooth 5.0“

Ekranai: 14,0 colių, FHD (1920 x 1080), 60 Hz + 12,65 colių FHD (1920 x 515);

Baterija: 70 Wh;

Lizdai: 1 x USB A, 2 x „Thunderbolt“ (USB C),1 x HDMI, 1 x 3,5 mm audio, „MicroSD“;

Išmatavimai ir svoris: 32,40 x 22,20 x 1,69 cm, 1,6 kg.

Kaina:

„Asus ZenBook Duo 14“ yra naujas ir modernus nešiojamas kompiuteris, kuris gali nustebinti ne tik savo charakteristikomis (kaip 11-os kartos „Intel Core i7-1165G7“ bei 32 GB RAM), bet ir forma. Nepaisant to, kad yra pakankamai kompaktiškas, „ZenBook Duo 14“ turi du ekranus - didelį pagrindinį ir vieną mažesnį, kurį „Asus“ žymi kaip „ScreenPad Plus“. Neišvengiamai tai tampa pagrindiniu šio kompiuterio bruožu ir, tikriausiai, viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl pirktumėte tokį pakankamai brangų įrenginį. Labiausiai jį rekomenduotume tiems, kurie kuria - redaguoja nuotraukas, vaizdo įrašus, piešia skaitmeninius piešinius. Bet tikriausiai yra ir kitų žmonių, kurie rastų kaip panaudoti du ekranus.

 

„Asus ZenBook Duo 14“ pakuotėje rasite paminkštintą medžiaginį dėklą, įkroviklį, pieštuką liečiamiems ekranams, priklijuojamą stovą ir dokumentus.

„Asus ZenBook Duo 14“ - naujos formos kompiuteris

Išoriškai „Asus ZenBook Duo 14“ nesiskiria nuo kitų 14 colių kompiuterių. Solidi mėlyna spalva atrodo rimtai, bet kartu ir nenuobodžiai. Užverstas kompiuteris yra šiek tiek, nežymiai storesnis už konkurentus, kurie turi tik po vieną ekraną. „Asus ZenBook Duo 14“ tai puikiai maskuoja - aštrūs korpuso kampai ir tiesūs paviršiai apatinę korpuso dalį paslepia šešėlyje, todėl kompiuteris atrodo plonesnis nei iš tikrųjų yra. Tai nėra žaidimams skirtas įrenginys, todėl RGB apšvietimo čia nėra ir niekam jo nereikia.

Tik atvertę „ZenBook Duo 14“ pastebėsite, kad tai - naujo dizaino ir konstrukcijos nešiojamas kompiuteris. Pagrindinis 14 colių ekranas turi labai ploną rėmelį (ekranas užima 93 % to paviršiaus), yra ryškus, tikslus ir gražus. Tačiau čia „ZenBook Duo 14“ panašumai į įprastus nešiojamus kompiuterius ir baigiasi.

Po pagrindiniu ekranu, horizontaliame kompiuterio paviršiuje, yra papildomas mažesnis ekranas - tai yra minėtas „ScreenPad Plus“. Jis yra gerokai siauresnis už pagrindinį ekraną, bet pasižymi tuo pačiu pikselių tankiu. Atvėrus kompiuterį šis ekranas pakyla 7 laipsnių kampu, taip vizualiai sumažindamas tarpą tarp ekranų, tuo pačiu išvengdamas nemalonių atspindžių ir palengvindamas valdymą. Jis turi kelias papildomas funkcijas (pavyzdžiui, gali virsti skaičių klaviatūra), bet iš esmės „ScreenPad Plus“ yra antrasis ekranas, skirtas produktyvumui pagerinti.

 

Papildomas ekranas užima nemažai vietos, todėl „ZenBook Duo 14“ klaviatūros konfigūracija nėra įprasta. Klaviatūra yra prie pat priekinės korpuso briaunos, o integruota pelė yra perkelta į dešinę pusę. Tai, žinoma, nepatiks kairiarankiams, nors pratintis reikės visiems. Be to, dėl tokios neįprastos formos ir sprendimo atskirti jos mygtukus, pelė yra visai maža. Tai - yra šioks-toks trūkumas, tačiau prisiminkite, kad „ZenBook Duo 14“ turi du liečiamus ekranus ir valdymo pieštuką.

„ZenBook Duo 14“ klaviatūra yra apšviesta, mygtukų judesio amplitudė siekia 1,4 mm. Čia yra pora mygtukų, susijusių su neįprasta kompiuterio forma - vienas sukeičia ekranų turinį (iš mažojo perkeliama į didįjį, iš didžiojo - į mažąjį), antrasis - išjungia apatinį ekraną. Šį mygtuką naudosite dažnai, nes tai leis tausoti baterijos resursus.

Kam panaudoti antrąjį „ZenBook Duo 14“ ekraną?

Galbūt tai ir klaidingas įspūdis, bet atrodo, kad tie žmonės, kuriems „ZenBook Duo 14“ iš tikrųjų praverstų, iš karto jį pamatę sugalvotų, kam panaudotų tą papildomą ekraną. Tos panaudojimo galimybės iš esmės yra beribės, nes „ScreenPad Plus“ būtent tai ir yra - antrasis ekranas. Ką savo biure dėtumėte į antrąjį ekraną, galite dėti į „ScreenPad Plus“.

Pateiksime tik kelis pavyzdžius, nors „ZenBook Duo 14“ ekranų magija siūlo daug daugiau galimybių. Pagrindiniame ekrane galite stebėti paskaitą, o apatiniame - žymėtis konspektus. Pagrindiniame galite piešti, apatiniame - laikyti paletes ar kitus įrankius. Redaguodami vaizdo įrašus papildomame ekrane galėsite laikyti laiko juostas ar skirtingus klipus. Vaizdinės medžiagos tvarkytojams labai svarbus ir spalvų tikslumas - „ZenBook Duo 14“ gali pasigirti 100 % atitikimu „Pantone“ standartui.

 

Iš tikrųjų, „ZenBook Duo 14“ yra sukurtas galvojant apie kuriančius žmones. Klaviatūrą galima išjungti vieno mygtuko paspaudimu ir tuomet galima pieštuku piešti ant abiejų ekranų nesibaiminant dėl atsitiktinių mygtukų paspaudimų - tai yra stebėtinai patogu.

„ZenBook Duo 14“ turi 11-os kartos „Intel Core i7-1165G7“ ir 32 GB darbinės atminties - jis puikiai tinka ir vaizdinės medžiagos redagavimui. Šio kompiuterio kompaktiškumas, santykinai nedidelis svoris ir pridedamas dėklas tarsi kviečia jį pasiimti į kelionę, kur šiaip dviejų ekranų neturėtumėte.

Net jei darbe įpratote naudoti du monitorius, lėktuve ar traukinyje tai būtų prabanga. „ZenBook Duo 14“ tai visiškai keičia - nuo šiol dviejų ekranų praktiškumas yra lengvai pasiekiamas bet kur. Šis kompiuteris turi ir „MicroSD“ kortelės skaitytuvą, porą „Thunderbolt“, vieną pilno dydžio HDMI, 3,5 mm audio lizdus - tai yra produktyvumo mašina! Bet negi nėra trūkumų?

Žinoma, kad yra. Inovatyvi „ZenBook Duo 14“ forma sukuria keletą kompromisų. Pavyzdžiui, šalia krašto įkurdinta klaviatūra nepalieka vietos riešams. Jei „ZenBook Duo 14“ dirbsite ant stalo, tai nebus problema. Bet jei šis kompiuteris priešais jus įsitaisys lėktuve, spausdinimas nebus labai patogus, nors pati klaviatūra ir yra pakankamai aukštos kokybės. Jums patiems teks spręsti, ar tai yra didelis trūkumas. Rašydami savo dabartiniu kompiuteriu atkreipkite dėmesį, kaip ir kur atremiate savo rankas.

„ZenBook Duo 14“ naudojamas 11-os kartos „Intel Core i7-1165G7“ procesorius yra pakankamai galingas ir greitas. Tačiau šie procesoriai garsėja ne tik (ar ne tiek) savo galimybėmis, kiek sukuriamu karščiu. Apatinis „ZenBook Duo 14“ paviršius įkaista kiek labiau nei norėtume - intensyviai dirbdami nenorėtumėte šio kompiuterio laikyti ant kelių. Tiesą sakant, „Asus“ savo 7 laipsnių kampu pakylantį antrąjį ekraną laiko ir inovatyviu aušinimo sprendimu - po juo atsiveria pora aušinimo angų ventiliatoriams. Gerai tai, kad „ZenBook Duo 14“ niekada neveikia išskirtinai garsiai - šalia jūsų sėdintys keleiviai neturėtų skųstis.

 

„ZenBook Duo 14“ turi didelę 70 Wh bateriją, kurią galima įkrauti per USB-C jungtis. Bet jis turi ir tą 11-os kartos „Intel“ procesorių bei du ryškius ekranus. Baterijos gyvavimo laikas labai priklauso nuo to, ką dirbsite, bet tikėtis 5-8 valandų nebūtų nerealistiška. Sutaupysite sumažindami ekranų ryškumą ar tiesiog išjungę apatinį ekraną, kai jis nėra naudojamas.

Vaizdas ir garsas

Be jokios abejonės, „ZenBook Duo 14“ yra puikiai tinkamas ir pramogoms. Tai nėra žaidimų kompiuteris - jis neturi dedikuotos grafikos plokštės. Tačiau ne pačius sunkiausius žaidimus ne pačiais aukščiausiais nustatymais jis tikrai atlaikys. FHD IPS ekranai yra labai ryškūs (jų ryškumą, beje, galima reguliuoti atskirai) ir pasižymi gerais apžvalgos kampais. Galiausiai, ant kompiuterio rasite ir „harman/kardon“ žymę, nurodančią, kad „ZenBook Duo 14“ džiugins ir savo garsu. Iš tikrųjų, galbūt žemyn nukreipti garsiakalbiai audiofilų ir nepravirkdys, bet „ZenBook Duo 14“ iš tikrųjų gali pasigirti pilnu ir aiškiu garsu, ypač kai groja filmų dialogus. Priešingai nei kai kurie kiti 14 colių kompiuteriai, „ZenBook Duo 14“ išsaugojo 3,5 mm lizdą laidinėms ausinėms - jei tokias vis dar naudojate ar norite prijungti lėktuve gautas ausines, jums nereikės ieškoti adapterio.

Be jokios abejonės, du „ZenBook Duo 14“ ekranai pravers ir pramogaujant. Nesunku įsivaizduoti, kaip žiūrėdami filmą pagrindiniame ekrane, papildomame skaitysite aprašymą ar tikrinsite kokią nors informaciją. Daug šiuolaikinių tinklalaidžių turi ir video versijas, per kurias kartais rodoma svarbi vaizdinė informacija - nuotraukos, vaizdo įrašai, grafikai. Jei mėgstate klausyti tinklalaidžių, bet nenorite praleisti tos vaizdinės informacijos, savo laidas galite leisti mažame ekrane, kol didžiajame laikysite savo pagrindinį darbą.

Apibendrinimui

 

„Asus ZenBook Duo 14 UX482E“ yra įspūdingas kompiuteris, siūlantis puikias galimybes išlaikyti produktyvumą ir keliaujant. Tai - geras pasirinkimas kuriantiems - vaizdo įrašų redaktoriams, skaitmeninio meno entuziastams, fotografams. Didžiausias „ZenBook Duo 14“ privalumas visada bus tas papildomas ekranas, siūlantis papildomą erdvę jūsų darbams ir pramogoms. Abu „ZenBook Duo 14“ ekranai yra ryškūs, gražūs, tikslūs, o pieštukas su dviem pelės mygtukais greitai tampa mylimu įvesties įrenginiu. Jei jums praverstų toks kompiuteris, jūs tai žinote ir jums jį galime rekomenduoti (nors jis nebus pigus). Na, o jei jūs net neįsivaizduojate, kam gali reikėtų dviejų ekranų, „ZenBook Duo 14“ tikriausiai nėra jums.

Privalumai:

  • Tvirtas ir kokybiškas korpusas;
  • Inovatyvus, unikalus ir dėmesį traukiantis dizainas;
  • Jautrus ir tikslus liečiamas ekranas, pridedamas pieštukas, dėklas;
  • Didelė 70 Wh baterija, įkraunama per vieną iš dviejų „Thunderbolt“ lizdų;
  • Lanksti dviejų ekranų sistema;
  • Atminties kortelės skaitytuvas, 3,5 mm. lizdas;
  • Nebloga kamera, puiki garso kokybė;
  • Realus produktyvumo gerinimas per galingą procesorių, pieštuką ir tikslią dviejų liečiamų ekranų sistemą.

Trūkumai:

  • Maža dešinėje pusėje sumontuota pelė nepatiks kairiarankiams;
  • Visai šalia krašto sumontuota klaviatūra nepalieka daug vietos riešams;
  • Kiek įkaistantis korpusas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai ()