Praėjo beveik 40 metų ir ji vis dar turi parako: JAV karinis jūrų laivynas sulauks atnaujintų sparnuotųjų raketų „Tomahawk“ ir tai prasta žinia jūroje judantiems taikiniams (Video)  ()

JAV karinis jūrų laivynas leido „Raytheon Missiles & Defense“ gaminti naujausią sparnuotosios raketos „Tomahawk“ bloką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Block V“ variantas pradės veikti vėliau šiais metais, suteikdamas raketai 15 metų pratęsimo laiką ir padidindamas jos galimybes.

Šaltojo karo likučiai

„Tomahawk“ pirmą kartą buvo sumanyta aštuntajame dešimtmetyje kaip modulinė, labai tiksli sausumos puolimo raketa, kurią galima lengvai modifikuoti į įprastą nešiojamą arba branduolinį ginklą.

Raketa galėjo skristi tik 0,74 Macho greičiu (890 km/h), tačiau ją buvo galima paleisti nuo žemės, laivų, povandeninių laivų arba kaip atskirą ginklą nuo bombonešių. Be to, sugebėjimas skristi net 1600 km atstumą jai leido būti nematomai priešams.

Pradėjusi savo erą 1983 m., raketa patyrė daugybę patobulinimų, tokių kaip vis pažangesnės navigacijos sistemos, galimybė savarankiškai pasiekti tikslus ir pasiekti tikslą iš anksto numatytu laiku. Taip pat buvo patobulinta amunicija ir reaktyvinių variklių konstrukcija, kad vieną dieną būtų įmanoma sukurti viršgarsinį variantą.

 

Šiuo metu „Block IV Tomahawk“ naudoja tik JAV ir Karališkasis laivynas, o branduolinės ginkluotės versijos jau seniai išėjo į pensiją. Modernizuotas šio bloko variantas jau pristatomas JAV laivynui su patobulinta navigacija ir ryšiais. „Block V“ variante nauji patobulinimai apims daugiafunkcinį ieškotoją, kuris leis raketai pagauti judančius taikinius jūroje.

„Block V Tomahawk“ skrydžio bandymai buvo baigti 2020 m. gruodžio mėn. Visi esami „Block IV“ bus atnaujinti į „Block V“, o visi „Block III“ bus pašalinti iš tarnybos.

 

„Modernizavimas užtikrina „Tomahawk“ aktualumą dabar ir ateityje“, – sako „Raytheon Technologies“ verslo bendrovės „Raytheon Missiles & Defense“ jūrų pajėgų viceprezidentas Kim Ernzenas. „Šis naujausias pristatymas žymi kitą didelį „Tomahawk“ programos žingsnį.

Žemiau pateiktame vaizdo įraše parodytos bandomosios „Tomahawk“ atakos:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()