[Žinios trumpai] Ukraina pateikė siaubingus skaičius, kas darosi okupuotose teritorijose: prasidėjo masinis trėmimas kaip Stalino laikais  ()

Denisova pažymėjo, kad per daugiau nei mėnesį trunkantį karą nebuvo sukurtas nė vienas perspektyvus humanitarinis koridorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie 400 000 ukrainiečių buvo priverstinai išvežti į Rusiją.

Ombudsmenė Liudmila Denisova tai sakė interviu „Euronews“.

„Mūsų piliečiai buvo ištremti iš mūsų teritorijos į Rusijos teritoriją. Jie išvyko ne savo noru, jie buvo priverstinai išvežti pirmiausia į filtravimo stovyklą Donecko srityje. Po to autobusu išvežami į Rusiją. Traukiniais nuvežti į įvairias vietas, ypač į depresinius Rusijos Federacijos regionus, tokius kaip Sachalinas“, – sakė ji.

Denisova pažymėjo, kad per daugiau nei mėnesį trunkantį karą nebuvo sukurtas nė vienas perspektyvus humanitarinis koridorius. Ji taip pat apkaltino Rusiją Ukrainos karinių uniformų vagyste ir panaudojimu nusikaltimams vykdyti.

„Situacija Mariupolyje yra sudėtinga ir nesikeičia. Dauguma pastatų buvo sugriauti bombų ir apšaudymų. Žuvo daugiau nei 20 tūkst. žmonių“, – sakė Denisova.

 

Kaip matote, JT koordinatorius Ukrainai situaciją Mariupolyje pavadino „pragariška“, kai civiliams gyventojams nuolat gresia smurtas ir jie neturi galimybės gauti maisto ir vandens.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasakė Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui, kad apšaudymas tęsis iki Mariupolio kapituliacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()