Iranas išbandys pirmąją atominę elektrinę  (23)

Iranas, kuris nepaisydamas tarptautinių sankcijų vykdo savo branduolinę programą, trečiadienį išbandys pirmąją atominę elektrinę, kurios statyba smarkiai vėlavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos branduolinės energetikos vadovas Sergejus Kirijenka, kuris atvyko į Iraną vadinamajam „atidavimui išankstiniam eksploatavimui“, sakė, kad šios elektrinės Bušehro uostamiestyje statyba jau baigta.

„Atominės elektrinės statybos etapas baigėsi, dabar vyksta išankstinio eksploatavimo etapas, kuris yra sudėtingų procedūrų derinys“, – Bušehre žurnalistams sakė S.Kirijenka.

Iranas ir Rusija taip pat paskelbs elektrinės paleidimo datą, antradienį paskelbė oficialioji naujienų agentūra IRNA.

Kaip sakė pareigūnai, išbandant šią 1 tūkst. megavatų elektrinę bus naudojamas „virtualus kuras“, o ne branduolinio kuro strypai.

Rusija Bušehro elektrinės statybą parėmė 1994 metais, bet darbai vėlavo dėl virtinės priežasčių, ypač dėl Vakarų kaltinimų, kad Iranas savo branduoline programa dangsto siekį įsigyti branduolinių ginklų.

Jungtinių Tautų (JT) Tarptautinė atominės energetikos agentūra (TATENA) savo naujausioje ataskaitoje dėl Irano, kuri buvo paskelbta praėjusią savaitę, nurodo, jog Teheranas informavo, kad kuro įdėjimas į reaktorių numatytas tik antrą 2009 metų ketvirtį.

Branduolinis kuras, kurį tiekia Maskva, šiuo metu yra su TATENA antspaudu.

Visą pagrindinę įrangą elektrinėje sumontavo Rusijos kompanija „Atomstroieksport“.

Elektrinės paleidimas Iranui bus didžiulis žingsnis į priekį plėtojant branduolines technologijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)

Susijusios žymos: