„Virgin Media“ ir „Universal“ novatoriška muzikos atsisiuntimo paslauga  (6)

Kabelinės televizijos operatorius „Virgin Media“ planuoja teikti muzikos atsisiuntimo prenumeratos paslaugas. Šiam tikslui kabelinė televizija sudarys sutartį su didžiausia muzikos kompanija „Universal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos „Virgin Media“ siūloma paslauga – pirmoji visame pasaulyje. Ši paslauga leis bendrovės „Virgin Media“ plačiajuosčio ryšio klientams ne tik klausytis muzikos, bet ir atsisiųsti ir išsaugoti muzikinius įrašus bei albumus. Žinoma, už šią paslaugą reikės mokėti. Klientai galės parsisiųsti MP3 formato dainas, vadinasi, šių kūrinių bus galima klausytis naudojantis beveik visais muzikos prietaisais, tarp jų ir „iPod“ ir mobiliaisiais telefonais. Ši paslauga bus prieinama jau šiais metais.

Kompanija „Virgin Media“ bendradarbiaus su muzikos pramone ir sieks kovoti su piratavimu: vartotojai bus ne tik auklėjami, bet už pažeidimus, susijusius su piratavimu, jiems bus laikinai sustabdoma prieiga prie interneto. Muzikos pramonė pastaraisiais metais desperatiškai siekia paskatinti skaitmeninių kūrinių pardavimus. Taip bandoma įveikti piratavimo poveikį. Analitikai teigia, kad pramonė pergalės nepasieks tol, kol siūlys neribotas prenumeratos paslaugas. Jeigu kaina pridedama prie mėnesinio mokesčio, vartotojai tiesiog pamiršta, kad moka už muziką.

Konglomerato „Vivendi“ kompanija „Universal Music Group“ taip pat teikia muzikos internete prenumeratos paslaugas. Ji yra sudariusi sutartį su didžiausia Didžiosios Britanijos mokama televizija „BSkyB“. Tačiau bendrovės „Virgin Media“ paslauga yra pigesnė tiems klientams, kurie nuolat siunčiasi kūrinius, tačiau nenori neribojamų paslaugų ir tiems, kurie nori neribojamų paslaugų. Ši kompanija teigia, kad ji derasi ir su kitais Didžiosios Britanijos muzikos leidėjais.

„Mes manome, kad tai gali sudrebinti muzikos rinką, - sakė „Universal Music“ pirmininkas ir vadovas Lucian Grainge. – Mes įsiklausėme į savo klientų, gerbėjų ir atlikėjų nuomonę ir esame įsitikinę, kad muzika taps prieinama didesnei auditorijai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)