Kinija gaus licenciją gaminti Kalašnikovo automatus  (69)

Rusija pradėjo aktyviai ginti jai priklausančias Kalašnikovo automatų gamybos teises. Pasaulyje yra pagaminta apie 100 mln. šios sistemos ginklų, pusė jų - neturint licencijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ketina sudaryti su Kinija tarpvyriausybinį susitarimą ginantį Kalašnikovo automatų (populiariausias variantas - AK-47) gamybos teises. Apie tai pareiškė bendrovės "Rosoboroneksport", gaminančios šiuos ginklus, generalinis direktorius Anatolijus Isaikinas.

Jo teigimu, Rusija iš Kinijos gavo nacionalinį užklausimą Kalašnikovo automatų gamybai. Jis perduotas Federalinei karinio-techninio bendradarbiavimo tarnybai, kuri paraišką išstudijuos ir parengs naują tarpvyriausybinį susitarimą.

A.Isaikino tvirtinimu, tik Venesueloje Kalašnikovo automatai gaminami laikantis visų oficialių normų ir susitarimų. Todėl dabar rengiamasi sudaryti naujus susitarimus dėl intelektualinės nuosavybės teisių apsaugos.

"Rosoboroneksport" vadovas sakė, kad šiuo metu yra kuriami nauji Kalašnikovo sistemos automatai, pakeisiantys "šimtąją seriją". Naujieji ginklai bus 40-45 proc. efektyvesni už dabartinius.

Rūpestį autorinėmis teisėmis galėjo paskatinti sunki ginklų gamintojų ekonominė padėtis Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Valstiečių laikraštis
Valstiečių laikraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (69)