Kinija: kosminės ginklavimosi varžybos neišvengiamos  (13)

Ginklavimosi varžybos kosmose yra „istorinė neišvengiamybė“, pareiškė vienas Kinijos karinių oro pajėgų vadų Xu Qiliangas. Jo žodžiai žymi Kinijos pozicijos pokytį. Anksčiau Pekinas nuolatos pasisakydavo už kosmoso panaudojimą tik taikiems tikslams ir ragindavo susilaikyti nuo kosminių ginklavimosi varžybų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kalbant apie revoliuciją kariniuose reikaluose, varžybos tarp karinių pajėgų dabar juda į kosmosą. Tai – istorinė neišvengiamybė ir vystymasis, kurio negalima apgręžti“ - teigė Xu Qiliangas interviu „Liaudies išlaisvinimo armijos“ dienraščiui.

Vienas iš Kinijos karinių oro pajėgų vadų teigia, kad taika gali būti išsaugota tik jėga, todėl Kinija turi siekti dominavimo kosmose, nes taip šalis gali užsitikrinti strateginį pranašumą kontroliuojant karo zonas tiek žemėje, tiek jūrose.

Kinija pastaruoju metu sparčiai modernizuoja savo karines pajėgas. Konstruojama tiek sunkioji karinė technika, kaip pavyzdžiui lėktuvnešiai, tiek kuriamos kibernetinės karybos technologijos, galinčios išvesti iš rikiuotės priešo vadovavimo ir kontrolės sistemas. Kinija kariniams reikalams kol kas išleidžia 1,4 proc. savo BVP, tuo tarpu Didžioji Britanija ir Prancūzija ginklavimuisi išleidžia po 2 proc., o JAV – 4 proc. savo BVP.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)