„Renault“ pažadėjo sukurti pigesnį už „Tata Nano“ automobilį  (11)

2012 m. „Renault“ kartu su „Nissan“ ir jų partneriu Indijoje „Bajaj Auto“ pristatys automobilį, kuris bus pigesnis už „Tata Nano“ modelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Renault“ ir „Nissan“ kompanijų vadovas Carlosas Ghosnas teigė, kad indams bus patikėtas ir būsimo automobilio dizaino kūrimas, ir pačios mašinos gamyba, o prancūzai užsiims šio pigaus automobilio populiarinimu Indijoje ir kitose šalyse.

„Galiu patvirtinti, kad šio modelio kaina bus mažesnė už bet kurio kito dabar Indijoje gaminamo automobilio“, – sakė C.Ghosnas. Nors šio pigaus automobilio pagrindine rinka bus Indija, neatmetama galimybė, kad ateityje jis pasieks ir kitas šalis.

Pigiausiu pasaulyje automobiliu vadinamas „Tata Nano“ Indijoje kainuoja maždaug 2 tūkst. JAV dolerių (4,6 tūkst. Lt). Tačiau dar iki 2012 m. kiti didieji gamintojai taip pat žada pristatyti pigius modelius.

„General Motors“ Indijos rinkai 2010 m. pabaigoje žada pateikti mažą automobilį, o „Toyota Motor“ kuria taip pat kompaktišką mašiną, kurios debiutas Indijoje numatytas 2011 m. pabaigoje.

„Ford Motor“ jau kitąmet turėtų pagaminti specialiai Indijos rinkai sukurtą mašiną, tačiau jų teigimu, kainos atžvilgiu tai nebus „Tata Nano“ konkurentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (11)