Programišiai įsilaužė į interneto piratus gaudančios kompanijos serverius  (6)

Interneto piratus gaudanti Prancūzijos kompanija „Trident Media Guard“ (TMG) patyrė fiasko ir užtraukė gėdą ją samdančiai šalies vyriausybei: programišiai įsilaužė į jos serverius ir paviešino juose rastą informaciją, tarp kurios – patarimai, kaip „piratauti“ liekant nepastebimiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijoje jau antri metai galioja vadinamasis „trijų kirčių“ įstatymas, kuris numato, jog nelegaliu failų platinimu įtariami asmenys tris kartus yra dėl to įspėjami. O jei tęsia šią veiklą, jie gali būti paduoti į teismą, kur jiems grėstų įvairios bausmės, tarp jų – interneto išjungimas, rašo BBC.

Įsigaliojus šiam įstatymui Prancūzijos vyriausybė įsteigė agentūrą HADOPI, kuri turėjo realizuoti įstatymo vykdymą, o taip pat nusamdė kompaniją TMG, kuri turėjo rinkti informaciją apie nelegalius failų platintojus „peer-to-peer“ tinklais.

Antradienį pranešta, jog programišiai įsilaužė į TMG sistemą ir paviešino joje rastą informaciją. Tarp jos – vartotojų IP adresų sekimo kodai, netikrus susijungimus inicijuojantys „peer-to-peer“ klientai, piratavimu įtariamų vartotojų IP adresai ir kt.

HADOPI vadovas Ericas Walteris patvirtino, kad agentūra „laikinai nutraukė“ ryšius su TMG.

Taigi šiuo metu „trijų kirčių“ įstatymas Prancūzijoje realiai nėra įgyvendinamas.

Kaip gaudomi piratai

Interneto piratus sekanti kompanija, tokia kaip TMG, inicijuodama netikrus susijungimus su failus platinančių vartotojų kompiuteriais gauna jų IP adresus. Tai skaitinis kodas, leidžiantis identifikuoti, iš kurios vietos kompiuteris yra prisijungęs prie interneto. Pateikę užklausą interneto paslaugų tiekėjui autorių teisių gynėjai gali sužinoti, kokiam klientui suteiktas tas IP adresas.

Ir nors konkretaus kompiuterio ar vartotojo šis kodas neleidžia nustatyti, Prancūzijoje atsakomybė už bylų dalinimą gali grėsti ir tinklo savininkui, t. y. asmeniui, kuris yra užsakęs interneto paslaugą. Būtent jam yra siunčiamas įspėjimas dėl autorių teisių pažeidimo. Jei toks pranešimas išsiunčiamas tris kartus, ir kliento „laidais“ toliau nelegaliai platinama informacija, jam gali grėsti sankcijos.

Įspėjimus vartotojams HADOPI pradėjo siųsti pernai spalį. Praėjusią savaitę HADOPI paskelbė, jog šįmet sausį jau buvo išsiųsta per 70 tūkst. įspėjamųjų laiškų vartotojams, o šiuo metu HADOPI kiekvieną dieną išsiunčia apie 5 tūkst. tokių pranešimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)