Paaiškėjo būsimos naršyklės „Firefox 8“ ypatybės  (3)

Visai neseniai debiutavo interneto naršyklė „Firefox 7“, tuo tarpu lygiagrečiai šiam anonsui būsimoji programos versija „Firefox 8“ perėjo į beta testavimo stadiją. Kaip ir daugelyje ankstesnių versijų, „Firefox 7“ esminiai pokyčiai buvo susiję su vidiniais patobulinimais. Dabar „Mozilla" žada, jog „Firefox 8“ galės pasigirti keletu vizualinių naujovių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atitinkamame paieškos laukelyje jau iš karto bus galima rasti prieigą prie mikrotinklaraščių sistemos „Twitter“. Tiesa, iš pradžių funkcija veiks tik anglų kalba ir tik angliškoje versijoje. Naujovė nedidelė, žinant, jog tą patį funkcionalumą pasiekti galima ir naudojant daugybę „Firefox“ skirtų priedų (angl. plug-ins). Kiek įdomiau atrodo kortelių (tabs) išvaizdos patobulinimai. „Mozilla“ teigimu, vartotojams turėtų patikti nauja kortelių pertvarkymo animacija. Taip pat galima paminėti numatomas įdiegti kortelių užsikrovimo optimizacijas. Pavyzdžiui, kai naršyklė startuoja su daugybe iškart atidarytų kortelių, iš pradžių krausis tik atidarytoje kortelėje pavaizduota interneto svetainė. Tai leis išvengti situacijos, kai visose kortelėse esančios svetainės kraunasi vienu metu ir taip stabdo bendrą kortelių atidarymo procesą.

Programos įdiegimo metu pagal nutylėjimą bus išjungti papildomi vadinamųjų „trečiųjų šalių“ programiniai priedai. Tai galima priskirti prie saugumo patobulinimų, kuriuo siekiama apsisaugoti nuo priedų, kurie ne tik patys prašosi įdiegiami, bet ir kartais įsidiegia patys be vartotojo žinios ir sutikimo. Papildomi įskiepiai, aišku, sumažina naršyklės darbo spartą, arba netgi apskritai gali tapti nestabilaus veikimo priežastimi, todėl atnaujinant naršyklę vartotojo bus paprašyta pasirinkti tuos papildinius, kuriais jis pageidauja naudotis

Iš kitų naujovių galima paminėti patobulintą HTML5 palaikymą, atnaujintą „WebSockets“ protokolą, „WebGL“ standarto technologijos CORS palaikymą. Apie kitas „Firefox 8“ naujoves galima pasiskaityti oficialiame Mozilla puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: