„Mozilla Firefox 10“: jubiliejinė „ugninės lapės“ versija  (15)

Kompanijos „Mozilla“ atstovai oficialiai paskelbė, jog išleidžia populiarios naršyklės „Firefox“ dešimtąją versiją. Kaip ir buvo žadėta praeitais metais, „Mozilla Firefox“ keisis kas 6 savaites. Taigi sausio 31 d., antradienis, buvo kaip tik diena, kai įvyko suplanuotas dešimtosios versijos pasirodymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kūrėjų teigimu, jiems pagaliau pavyko sušvelninti nesuderinamų priedų problemą su paskutiniosiomis Firefox versijomis. Reikia pastebėti, jog jie tai padarė tinkamu laiku ir reikiamoje vietoje. Dabar visus nesuderinamus priedus Firefox 10 atjungs ir patalpins į specialią kategoriją „Nesuderinami“. Atitinkamai, visi kiti priedai, o taip pat galintys dirbti su „Firefox 4“ ir naujesnėmis versijomis, automatiškai taps suderinami programiniu požiūriu.

Priedų, praplečiančių naršyklės funkcionalumą, problema persekiojo „Mozilla“ jau keletą „Firefox“ versijų. Priedų kūrėjai dėl tam tikrų priežasčių nesuspėdavo užbaigti ar tiesiog užlaikydavo savo programinės įrangos modernizaciją. Ir štai dabar „Mozilla“ nutarė padėti tiems, kurie platina priedus ir programas už „Mozilla“ internetinės parduotuvės ribų. Dabar iš 75 % priedų, kurie nėra oficialiame programų kanale, o parsisiunčiami pačių vartotojų, „Firefox 10“ automatiškai žymės ir atjungs tas, kurios netinka naršyklės programiniam kodui.

Be suderinamumo problemų „Mozilla“ komandos narys Justin Scott nurodė, jog „Firefox 10“ pasirodys pirmoji „tylaus atnaujinimo“ technologijos versija. Nuo šiol atnaujinimų sekimo sistema nereikalaus įsikišimo, taigi visas operacijas su failais atliks foniniu režimu, vartotojui nematant. Kita dalis šios idėjos debiutuos vėlesnėse naršyklės versijose.

„Firefox 10“ taip pat taps pirmąja „Mozilla“ naršyklės versija su praplėstu techniniu palaikymu (ESR), skirtu verslo segmentui. Tai bus atsakas į verslo poreikį kokybiškesniam techninių problemų sprendimui. Verslo segmentas ne visada gali atnaujinti naršyklę kas 6 savaites. Todėl „Firefox 10 ESR“ versija keisis kas 42 savaites.

  • Parsisiųsti „Mozilla Firefox 10“ galite pasinaudodami šiomis nuorodomis: Windows | Linux | Mac OS X
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: