Lietuvos policininkai bus apginkluoti planšetiniais kompiuteriais (Video)  (7)

Trečiadienį Policijos departamente pristatytas naujas e-projektas „Mobilusis inspektorius“. Pasak Vidaus reikalų ministerijos pranešimo, vykdant projektą bus sudarytos sąlygos operatyviau forminti viešosios tvarkos pažeidimus, pranešimus apie įvykius, gauti informaciją iš įvairių duomenų bazių, mat pareigūnai galės tai atlikti tiesiog gatvėje, naudodami planšetinius kompiuterius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Džiaugiuosi, kad žengiame koja kojon su informacinėmis technologijomis, kad Lietuvos policija nė kiek neatsilieka nuo kitų šalių, įgyvendinančių panašias iniciatyvas. Šis inovatyvus projektas stipriai pakeis Lietuvos policijos darbą - supaprastins pažeidimų fiksavimo procedūras, palengvins policijos ir žmonių bendravimą ir bendradarbiavimą, o taip pat padės taupyti laiką ir lėšas“, - sakė projekto pristatyme dalyvavęs vidaus reikalų ministras Artūras Melianas.

 

Šio projekto vertė - per 1 mln. eurų (daugiau nei 80 proc. skiriama iš Europos Sąjungos struktūrinių lėšų). Pilotinis projektas pradėtas Vilniuje 2011 m. pabaigoje, planuojama, kad iki 2013 m. su planšetiniais kompiuteriais dirbs 170 apylinkės inspektorių, atsakingų už prevenciją ir smulkių nusikaltimų tyrimus. Vėliau planuojama projektą išplėsti visoje šalyje.

Įgyvendinus visus projekto etapus, bus sukurtas elektroninės apylinkės inspektoriaus darbo vietos modelis, kuris leis maksimaliai optimizuoti pareigūnų funkcijų vykdymo procesą - pareigūnui bus sudarytos sąlygos kuo daugiau laiko skirti tvarkos palaikymui, nusikaltimų prevencijai, bendravimui su jo aptarnaujamos teritorijos gyventojais. Jis galės operatyviai gauti reikiamą informaciją iš duomenų bazių, įforminti viešosios tvarkos pažeidimą, pranešti apie įvykius kitoms tarnybos ir pan.

„Mobilusis inspektorius“ - ne vienintelė su elektroninėmis paslaugomis susijusi iniciatyva policijoje. Šiuo metu veikia Policijos registruojamų įvykių registras, policijos elektroninių paslaugų portalas www.epolicija.lt ir kiti informacinėmis technologijomis paremti projektai, gerokai palengvinantys pareigūnų darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)