III ketvirtyje bus parduota daugiau planšečių nei nešiojamų kompiuterių  (1)

Nešiojamiems kompiuteriams prireikė ne vienerių metų (jei ne dešimtmečio), kad pardavimų lygiu būtų aplenkti stacionarūs kompiuteriai. Tam didelės įtakos turėjo ir mobiliųjų kompiuterių kainų mažėjimas bei spartos augimas – dabar daugeliui vartotojų nešiojamo kompiuterio įsigijimas jau neatrodo kaip kompromisas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip tvirtina portalas "DigiTimes", planšetėms pergalei prieš nešiojamus kompiuterius, kalbant apie kiekybinę persvarą, pasiekti prireikė žymiai mažiau laiko – pardavimų lygiu jie pradės pirmauti jau šių metų III ketvirtyje. Per šį laikotarpį bus realizuota nuo 20 iki 30 mln. nebrangių planšetinių kompiuterių, tuo tarpu didžiausią grėsmę nešiojamiems kompiuteriams kelia taip vadinami „bevardžiai gamintojai“, kurie paprastai patraukia vartotoją maža produkcijos kaina.

"Windows 8" pasirodymas pagyvins nešiojamiems kompiuteriams skirtų ekranų paklausą, tačiau šių komponentų gamintojai jau dabar pabrėžia, jog tiekimas išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių segmente tapo didesnis. Nešiojamų kompiuterių jau susimąstė apie prioritetų keitimą savo gamybinėje politikoje. Akivaizdu, jog konservatyviausi iš jų pabandys „žaisti ties žanrų sandūra“ – pavyzdžiui, kompanija HP žada pasiūlyti hibridinius įrenginius. Meg Whitman teigė, jog į konkurentų metamus iššūkius jos kompanija atsakys hibridiniais sprendimais vartotojų segmente ir klasikiniais produktais verslo srityje.

Beje, HP planšetinis kompiuteris jau ne kartą šmėžavo reklaminiuose vaizdo klipuose; jis dirbs su operacine sistema "Windows 8 Pro". Paprastiems vartotojams kompanija ketina išleisti du planšetinių kompiuterių modelius, kurie pasižymės nešiojamų kompiuterių savybėmis. Akivaizdu, jog kalbama apie klaviatūrą, kuri kažkokiu būdu transformuosis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)