Pigiausią "Apple iPad Mini" variantą pagaminti kainuoja viso labo 188 JAV dolerius  (8)

Praėjusį mėnesį pasirodžiusio „Apple iPad Mini“ planšetinio kompiuterio pigiausia versija JAV rinkoje kainuoja 330 JAV dolerių, kai beveik tiesioginių konkurentų „Google Nexus 7“ ir „Amazon Kindle Fire HD“ kainos yra pastebimai mažesnės ir siekia 199 JAV dolerius. Kiek gi iš tiesų kainuoja pagaminti naująjį "Apple" mažylį?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, kyla klausimas, ar „Apple“ tiesiog nori daugiau užsidirbti, ar pigiausią „iPad Mini“ modelį iš ties kainuoja nemažai pagaminti? Atsakyti į šį klausimą ir vėl panoro kompanija IHS, kuri teigia, kad pigiausią „iPad Mini“ kainuoja pagaminti 188 JAV dolerius.

Dar vasarą IHS, analizuodama įrenginius sudarančius komponentus ir jų kainą rinkoje, nustatė, kad „Google Nexus 7 16GB“ versiją pagaminti turėjo kainuoti 166.75 JAV dolerius, kai už tokią versiją interneto gigantas prašė 250 JAV dolerių, tačiau veikiausiai kaštai sumažėjo, nes šią versiją jau dabar galima įsigyti už 200 JAV dolerių.

Nepaisant to fakto, jog „Google Nexus 7“ naudoja lyg ir geresnį ekraną, kurio rezoliucija siekia 1280x800 taškų, jis kainuoja mažiau, nei 7.85 colių įstrižainės „Apple iPad Mini“ ekranas su savo 1024x768 rezoliucija. IHS duomenimis „Google“ įrenginio ekranas kainuoja 62 dolerius, „Apple“ – 80 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(5)
(0)
(3)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: