"Qualcomm": ateitis yra išmanieji laikrodžiai, o ne "Google Glass"  (12)

"Qualcomm" yra viena iš kompanijų, esančių papildytosios realybės technologijų kūrimo ir plėtojimo priešakyje. Jos mobilioji platforma "Vuforia" sudaro daugelio papildytosios realybės aplikacijų, skirtų išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams, pagrindą. Vis tik kompanijos vadovui Paul Jacobs nepatinka papildytosios realybės akinių idėja, tokia kaip "Google Glass".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo teigimu, tikrieji papildytosios realybės akiniai lems tikrą (o ne virtualų) galvos skausmą, kurį lemia tam tikri kai kurių žmonių regos ypatumai. Jis teigė, kad visa tai sako iš savo patirties – tokio tipo produktai, kurie gali sukurti kokybišką virtualaus buvimo efektą, jam sukeldavo galvos skausmą. Paul Jacobs taip pat mano, kad tai bus teisinga ir tam tikros dalies žmonių atveju. „Aš manau, jog bet kuris vartotojiškas produktas, kuris sukelia galvos skausmą dideliam žmonių procentui, bus parduodamas labai sunkiai“, – teigė jis.

Antra vertus, "Google Glass" nesmarkiai apkrauna žmogų papildytąja realybe, o tik parodo duomenis vienos iš akių periferijoje. Vis tik Paul Jacobs mano, kad ir tai yra problematiška: jo teigimu, žmonės dažnai nukreipinės savo dėmesį, o tai nėra labai patogu.

Qualcomm vis tik koncentruosis į kitokio tipo nešiojamus/dėvimus kompiuterius – tuos, kurie tvirtinami ant riešo, o ne ant galvos. „Šiuo metu mes daugiausia užsiėmė tokiais projektais, kaip išmanieji rankiniai laikrodžiai – visuomet prieinamas ekranas ant riešo – vietoj idėjos apie akinius“, – teigė Paul Jacobs. „Mes, antra vertus, palaikome partnerius, dirbančius su akiniais, tiesiog pagrinde susikoncentravę ties kitomis kryptimis“.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (12)