Naršyklių gudrybės: planuojame naršyklės skirtukų automatinio atidarymo laiką  (1)

Daugumą programų ar kito tipo paslaugų vis dažniau ir dažniau galima valdyti per interneto naršyklę, o ne įprastinį kompiuterio darbalaukį. Kitaip sakant, interneto naršyklė jau beveik tapo pagrindiniu darbo įrankiu. Jomis ne tik bendraujame ir keičiamės informacija, bet ir naudojame įvairiausią pramoginį turinį.
Kaip naršyklėje atskirti darbus nuo pramogų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chrome: TabSnooze bei Page Snooze

Bene geriausiai aukščiau išsakytą idėją perteikia „Google“ korporacijos kuriamai naršyklei „Chrome“ skirtas įskiepis „TabSnooze“. Juo naršyklės skirtukus tvarkyti galime tiesiog įskiepyjeesančius specialius mygtukus, turinčius iš anksto apibrėžtą automatizuotą paskirtį. Taikant šį principą, atidarytas skirtukas, kuris šiuo metu nėra reikalingas, tačiau bus įdomus ateityje,vienu mygtuko paspaudimuuždaromas ir naršyklėje automatiškai bus atvertas, atsižvelgiant į numatytus kriterijus.

Pavyzdžiui, „TabSnooze“ nurodžius savo darbo valandas bei paspaudus mygtuką „This Evening“, įskiepis atitinkamą skirtuką atvers tik pasibaigus darbo valandoms. Taigi, jums svarbi informacija tikrai niekur nepasimes, neblaškys jūsų dėmesio tuo metu kai jos nereikia, o svarbiausia, bus išsaugota vėlesnei peržiūrai be jokių papildomų didelių pastangų.

Vis dėlto mažiau reiklūs „Chrome“ naudotojai gali rinktis ir kitą įskiepį – „Page Snooze“. Šis įskiepis yra kur kas primityvesnis nei „TabSnooze“, nes neturi jokių papildomų konfigūravimo galimybių. Kitaip sakant, naudojant „Page Snooze“ puslapyje pakanka paspausti dešinį pelės klavišą bei norimą laiką po kiek dienų ar savaičių atitinkamas skirtukas vėl turi būti atidarytas.

Firefox: SnoozeTabs bei TabAlarm

Jeigu naudojate „Firefox“ interneto naršyklę, skirtukų automatinio atvėrimo tvarkaraštį galite sudaryti, naudodami „SnoozeTabs" įskiepį. Šis įskiepis savo funkcijų gausa bei vartotojo sąsaja labai primena jau aptartą „Chrome“ naršyklės įskiepį „TabSnooze“. Naudojant „SnoozeTabs“ taip pat galima atitinkamą skirtuką vos vieno mygtuko paspaudimu įtraukti į išankstinį automatinį atvėrimo tvarkaraštį, tačiau įskiepį išbandę užsienio apžvalgininkai įspėja, kad jo veikimo ir realizuotų funkcijų stabilumas kol kas nėra maksimaliai geras.

Atsižvelgus į tai, „Firefox“ vartotojams labiau rekomenduojama rinktis „TabAlarm“ įskiepį, kuris nors ir nepasižymi patogia ir šiuolaikiška vartotojo sąsaja, funkcijų gausa yra tikrai pranašesnis už visus aukščiau aptartus automatinio skirtukų atvėrimo tvarkaraščio sudarymo įskiepius. Pavyzdžiui, naudojat „TabAlarm“ galima realizuoti ir tvarkaraščio kartojimo užduotis, o tai leidžia atitinkamus naršyklės skirtukas atverti ne tik vieną kartą, bet su tam tikru numatytu pasikartojimo intervalu kiekvieną dieną, kas savaitę ar galbūt kas mėnesį.

O ką daryti kitų naršyklių naudotojams?

Atsakymas į šį klausimą nors irpaprastas, betnelabai malonus. Kol kas tokias funkcijas teikiančiais įskiepiais „Internet Explorer“ ir „Safari“ naršyklių savininkainaudotis negali. Tuo tarpu „Opera“ naršyklė yra suderinama su „Chrome“ naršyklės įskiepiais, todėl rinktis galima iš dviejų aukščiau aptartų įrankių. Be to, čia galima pabrėžti ir tai, kad „TabSnooze“ kūrėjas yra pažadėjęs, kad jau artimiausiu metu šį įskiepį pritaikys ir „Firefox“ bei „Safari“ naršyklėms, todėl nuskriausti liks tik „Internet Explorer“ naudotojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(5)
(3)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: