Naudinga žinoti: kaip numauti ant piršto užstrigusį žiedą (Video)  (2)

Kartais taip jau nutinka, kad bandant numauti žiedą nuo piršto paaiškėja, kad tai bus kebli užduotis - jis nė nebando nuslysti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei jau taip nutiko, svarbiausia – nepanikuoti. Taip nutinka daugeliui žmonių, tad nerimauti tikrai neverta. Be to, jei stipriai jaudinsitės, pakils kraujospūdis ir galiausiai pirštas papildomai patins. Taigi – pirmiausia reikia nusiraminti ir pasirinkti vieną ar kelis iš tolesnių būdų, leidžiančių įveikti šią bėdą.

  • Ranką su žiedu pakėlę palaikykite pora minučių ir pakiškite po šaltu vandeniu bei papildomai atvėsinkite - taip atslūgsta patinimas ir galite pabandyti švelniai numauti žiedą. Nepavyko? Judam toliau.
  • Norėdami palengvinti žiedo slydimą pirštu, galima piršta pamuiluoti arba papildomai apipurkšti langų plovikliu – juvelyrai dažnai naudoja langų ploviklį, norėdami palengvinti užstrigusių žiedų nuėmimui savo parduotuvėse.
  • Nepadėjo ir toks būdas? Tuomet išbandykite šį įdomų metodą su siūlu - kai kada jis visai efektyviai padeda:

  • Jei, vis dėlto nei vienas aukščiau paminėtas būdas ar jų visų kombinacija nepadės nusiimti žiedo, tuomet reiktų apsilankyti pas juvelyrą - jie turi specialius įrankius, kuriais galima perkirpti žiedą.

Kitą vertus, jei žiedas nekliudo, nekelia alerginių reakcijų, galima jį palikti nenumautą ir neskubėti su drastišku sprendimų jį karpyti - pasikeitus situacijai, pvz. sumažėjus kūno svoriui arba šaltą žiemos dieną jis gali ir pats lengvai nusimauti be papildomos pagalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(56)
(4)
(52)

Komentarai (2)