Kinijos turgelio stebuklai: „Jumper EZpad 5SE“ – pigus ir simpatiškas planšetinis kompiuteris su „Windows 10“, specialiu stovu, rašikliu ir galimybe naudoti vietoje nešiojamo kompiuterio  ()

Dauguma tikriausiai sutiks, kad Europoje planšetinių kompiuterių pasiūla sparčiai mažėja - jų asortimentą pamažu mažina vis daugiau populiariausių gamintojų. Tačiau kinai elgiasi priešingai - į planšetinių kompiuterių gamybą vis dar žiūri labai rimtai. Įvertinus tai, kad kiniškų planšečių kaina elektroninėse parduotuvėse yra santykinai žema, o asortimentas didelis, pats laikas tokios įrangos žvalgytis nebe Europoje, o tolimoje Kinijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš tokių įdomių egzempliorių - Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ platinamas planšetinis kompiuteris „Jumper EZpad 5SE“. Šiuo metu jis parduodamas už 166 JAV dolerius, tačiau pasinaudojus specialiu kodu sesep jo kaina sumažėja iki 152 JAV dolerių. Dera pripažinti, jog įvertinus „Jumper EZpad 5SE“ technines galimybes, galutinė prašoma kaina yra verta dėmesio.

Šis 10,6 colių įstrižainės planšetinis kompiuteris turi aukštosios raiškos (1920 x 1080) IPS technologijos ekraną ir yra parduodamas su integruotu keturių branduolių „Intel Cherry Trail Z8300“ centriniu procesoriumi bei „Intel HD Graphic“ vaizdo plokšte.

Negana to „Jumper EZpad 5SE“ taip pat turi 4 GB operatyviąją RAM atmintinę bei 64 GB dydžio vidinę atmintį. Pastarąją bet kada galima praplėsti dar 128 GB panaudojant TF tipo atminties kortelę.

Be to šis planšetas iš kitų analogų labiausiai išsiskiria dėl savo korpuso galinėje dalyje integruoto specialaus stovo – jis pravers dirbant demonstracijų režimu arba įrenginį naudojant kaip nešiojamą kompiuterį. Taip pat potencialius pirkėjus maloniai gali nustebinti ir dėl integruotų USB 2.0 bei USB 3.0 tipo jungčių.

Galiausiai, šis 700 gramų sveriantis „Jumper EZpad 5SE“ planšetinis kompiuteris taip pat turi integruotis WiFi ir Bluetooth ryšio modulius, bei talpią 6600 mAh talpos bateriją.

Verta paminėti, kad „Jumper EZpad 5SE“ yra parduodamas su komplekte iš karto pridedamu jutikliniams ekranams skirtu specialiu rašikliu.

Gal nustebins, bet planšetėje įdiegta ne „Android“, o „Windows 10“ operacinė sistema – pasak gamintojo, ji yra daug universalesnė, o kompiuterio techninei įrangai puikiai „pavežama“. Bet jei jau „Windows 10“ operacinė sistema, tai čia pusiau nešiojamas kompiuteris – tokiam nepamaišytų ir klaviatūra. Gamintojas apie tai irgi pagalvojo, todėl „Jumper EZpad 5SE“ turi specialią klaviatūros jungtį. Tiesa, išorinė klaviatūra baziniame komplekte nėra pridedama ir esant išskirtiniam pirkėjo poreikiui turi būti įsigyta atskirai.

Taigi, pusiau planšetas, pusiau ypač mobilus ir lengvas nešiojamas kompiuteris. Turbūt vienas iš geriausių variantų pirkėjams, ieškantiems kažko ypač mobilaus, patogaus ir pigaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()