„Xiaomi“ turbūt patobulins viską: štai ką padarė iš paprasčiausio virdulio (Video)  (3)

Virdulys yra toks paprastas prietaisas ir taip tobulai atlieka savo funkciją, kad sunku įsivaizduoti, kaip jį būtų galima patobulinti. Visgi, „Xiaomi“ tokie pasvarstymai nestabdo ir garsi Kinijos kompanija vis tiek nusprendė pabandyti. Taigi, ką gali išmanusis „Xiaomi“ virdulys? Kokie pagrindiniai jo privalumai ir trūkumai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išties, stebėtina, kad „Xiaomi“ vardas siejamas ne tik su įprastais išmaniaisiais įrenginiais, tai yra, telefonais, planešetiniais kompiuteriais ir laikrodžiais, bet ir įprastais buities prietaisais. Tačiau šie prietaisai nėra tokie jau paprasti - „Xiaomi“ į juos įdiegė įdomias išmaniąsias funkcijas. Geras šio kūrybiškumo pavyzdys - „Xiaomi“ virdulys.

Jis, žinoma, gali užvirti vandenį jūsų pamėgtai kavai ir arbatai. Jame telpa 1,5 l vandens, virdulio galia siekia 1800 W. Jis, kaip ir kiti modernūs virduliai, vandeniui užvirus automatiškai išsijungia. Visgi, nuo kitų panašaus dydžio virdulių  „Xiaomi“ prietaisas skiriasi savo papildomu funkcionalumu. Šis virdulys su šeimininku bendrauja išmaniojo telefono pagalba.

„Xiaomi“ virdulys yra išmanusis. Specialios programėlės pagalba išmanusis telefonas „Bluetooth“ ryšiu prisijungia prie virdulio ir gali kontroliuoti kai kurias jo funkcijas. Pavyzdžiui, galima nustatyti norimą vandens temperatūrą, kurią virdulys automatiškai palaikys net 12 valandų. Kitaip tariant, „Xiaomi“ virdulys veikia ir kaip išmanusis termosas. Kam tai reikalinga?

Tarkime, kad jūs nuolat geriate kavą ar arbatą. Vandeniui užvirus virdulys palaikys jo temperatūrą, todėl išgėrę pirmąjį puodelį po kelių valandų galėsite grįžti į virtuvę ir iš karto užsiplikyti antrąjį. Tai ypač patiks tiems arbatos entuziastams, kurie atidžiai prižiūri vandens temperatūrą - juk skirtingų rūšių arbatą reikia plikyti skirtingos temperatūros vandeniu. Virdulį galite palikti veikti ir per naktį, todėl ryte galėsite vos pabudę pasimėgauti karštos arbatos puodeliu.

Beje, vandens temperatūros palaikymui virdulys nesunaudos tiek daug elektros energijos kaip iš karto pamanėte. „Xiaomi“ jį suprojektavo taip, kad jis veiktų kaip termosas. Virdulio šerdį sudaro dviejų sluoksnių nerūdijančio plieno indas, kuris puikiai izoliuoja šilumą. Beje, šio indo briauna yra matoma nuolat - tai yra pagrindinis prietaiso dizaino elementas.

Išvaizda ir kokybė taip pat yra svarbūs „Xiaomi“ virdulio koziriai. Prietaiso korpusas yra pagamintas iš matinio balto plastiko, kuris dera prie minimalistinio dizaino. Dangtelis pakyla lengvai spustelėjus mygtuką ir pats laikosi atidarytas. Jis iš vidaus taip pat yra dengtas nerūdijančio plieno skarda dėl jau minėtų termoso savybių. Įjungimo ir susijungimo su išmaniuoju telefonu mygtukai yra jutiminiai ir slepiasi rankenos apačioje. 

Taigi, pagrindiniai „Xiaomi“ virdulio privalumai yra termoso funkcija, tikslus temperatūros nustatymas, modernus dizainas ir kokybė. Ir pats „Xiaomi“ vardas rinkoje jau yra įsitvirtinęs kaip kokybiškų produktų gamintojas. Tačiau šis virdulys, kaip ir absoliučiai viskas, turi savų minusų.

Pirmiausia, išmaniųjų funkcijų nėra tiek jau daug, nors iš virdulio daugiau tikėtis nelabai ir verta. Antra, nors kiniškai hieroglifais pažymėti jutiminiai mygtukai neturėtų trukdyti (jie tik du, jų funkcijas galima įsiminti), kiniška programėlė erzins kur kas ilgiau.

Galiausiai, šis tikrai simpatiškai atrodantis ir funkcionalus virdulys kainuoja ne taip jau mažai, kaip būtų galima tikėtis iš kiniškos produkcijos. Visgi, „Xiaomi“ mano, kad kokybiškas produktas turi turėti savo kainą. Ir dera pasakyti, kad pirkėjai su tuo sutinka. Pavyzdžiui, Gearbest tik paskelbė akciją, kurios metu išmanusis „Xiaomi“ virdulys kainavo kiek daugiau nei 48 eurus ir per dieną buvo išgraibstytas. Tad dabar jis dar pasiekiamas aliexpress.com, o čia jo kaina svyruoja tarp 60-70$.

Išmaniojo „Xiaomi“ virdulio išpakavimas ir apžvalga - video siužete

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(20)
(10)

Komentarai (3)