Kinijos turgelio stebuklai: beveik iš akių trauktas „Samsung Galaxy S8“ klonas už 6 kartus mažesnę kainą – anonsuotas 5.7“ įstrižainės berėmis išmanusis telefonas „Cubot X18“  (1)

Jeigu sekate vietinių Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojų rinkos naujienas, tai greičiausiai puikiai žinote ir bendrovės „Cubot“ galimybes. Vis dėlto, priminsime, kad „Cubot“ pirkėjus bene labiausiai domina dėl to, nes geba pasiūlyti puikaus dizaino išmaniuosius telefonus, kurių kaina yra prieinama praktiškai kiekvienam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, praeitą mėnesį pagaliau buvo pradėta prekyba itin stilingo dizaino, berėmiu išmaniuoju telefonu „Cubot Magic“.

Sunku tuo patikėti, bet „Cubot Magic“ kaina šiuo metu nesiekia nei 80 eurų.

O galbūt esate pasiryžę prisidėti papildomus 20 eurų ir šį kartą susidomėsite dar tik šią savaitę pristatytu išmaniuoju telefonu „Cubot X18“?

Šiuo atveju tenka pripažinti, kad pagal technines specifikacijas „Cubot Magic“ ir naujosios kartos išmanusis telefonas „Cubot X18“ yra labai panašūs.

Tačiau tada kyla natūralus klausimas - kodėl „Cubot X18“ kainuoja ne 80, bet 100 eurų net ir anonso progai skirtos akcijos metu? Kaip dažnai būna, skirtumai slypi detalėse.

Pirmiausia, „Cubot X18“ yra kur kas didesnis už „Cubot Magic“ – naujojo telefono ekranas siekia 5.7“ (1440x720), o „Cubot Magic“ turi mažą 5.0“ (1280x720) įstrižainės ekraną. Tad rinktis telefonus jau reiktų pagal delno dydį.

Yra ir daugiau nedidelių skirtumų techninėje įrangoje - „Cubot X18“ turi tos pačios šeimos, bet šiek tiek didesnio dažnio procesorių ir savo pirmtaką lenkia duomenų atmintimi – jos turi 32 GB, kai „Cubot Magic“ – 16 GB.

Be to,  naujasis telefonas turi geresnę priekinę kamerą – ji siekia 8 Mpx, kai pirmtakas turėjo 5 Mpx.

O štai su galine kamera situacija jau kitokia – naujasis modelis turi tik vieną kamerą su 13 Mpx raiška, o pirmtakas turi dvigubą (13 Mpx+2Mpx).

Visi šie techniniai skirtumai lemia ir kainos skirtumus, bet kol kas nepaaiškina svarbiausios telefono stiprybės – itin madingo „Cubot X18“ dizaino, kuris šį kartą neabejotinai primena „Galaxy S8“ serijos išmaniuosius telefonus.

Iš esmės, „Cubot X18“ pagal išvaizdą beveik idealiai atitinka „Samsung Galaxy S8“ ir atkartoja dauguma jo išvaizdos stiprybių.

Pavyzdžiui, jeigu „Galaxy S8“ išsiskiria 5,8 colių įstrižainės Super AMOLED technologijos ekranu (1440 x 2960), kuris šiuo atveju užima net 83,6% telefono priekinės dalies, tai vietinio Kinijos gamintojo sukurtas išmanusis telefonas „Cubot X18“ stengiasi neatsilikti ir pirkėjui siūlo mėgautis 5,7 colių įstrižainės IPS technologijos ekranu (1440 x 720), kuris taip pat stebina neįtikėtinu 83% screen to body reitingu.

Vis dėlto savaime suprantama, kad „Galaxy S8“ bei „Cubot X18“ technines charakteristikas lyginti tarpusavyje yra visiškai neverta kaip ir šių išmaniųjų telefonų kainas - „Galaxy S8“ kainuoja nuo 600€.

Tačiau jeigu ieškote itin gerai atrodančio, stilingo ir berėmio ekonominės klasės išmaniojo telefono, tai galiausiai tenka pripažinti, kad „Cubot X18“ su integruotu keturių branduolių „MediaTek MTK6737T“ centriniu procesoriumi, 3 GB operatyviąją RAM atmintine, 32 GB vidine ROM atmintimi, 3200 mAh talpos baterija, 13 (skaitmeniniu būdu didinama iki 16) megapikselių galine kamera bei „Android 7.0“ operacine sistema yra tikrai labai puikus pasirinkimas.

Galiausiai čia dar galima pridėti ir tai, kad „Cubot X18“ gali pasigirti dviejų SIM kortelių palaikymu, galinėje dalyje esančiu piršto antspaudų skaitytuvu bei priekyje integruota asmenukėms skirta 8 (skaitmeniniu būdu didinama iki 13)  megapikselių kamera, kuri šiuo atveju tikriausiai neatsitiktinai yra aprūpinta „Samsung“ sensoriumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(12)
(12)

Komentarai (1)